ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΞΑΝΘΗ - «Καψόνια» και «γυμνάσια» για τους εργαζόμενους στην «E-value»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31-7-2015


Με «γυμνάσια» συμπληρώνει το παζλ των άθλιων εργασιακών σχέσεων, της πίεσης και της εντατικοποίησης, η εργοδοσία στην επιχείρηση «E-value», θυγατρική του ομίλου ΟΤΕ, στην Ξάνθη. Σύμφωνα με καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό Τύπο, «διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας, την Πέμπτη 23/6, οργισμένος για τη μικρή παραγωγή των εργαζομένων, τους σήκωσε όρθιους με τα... χέρια ψηλά στο τμήμα τους, για αρκετή ώρα, σε στρατιωτικό στιλ». 


Αμεσα αντέδρασε η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης, εκπρόσωποι της οποίας την περασμένη Τετάρτη ζήτησαν εξηγήσεις από στελέχη της επιχείρησης για την απαράδεκτη πρακτική. 

Η απάντηση που πήραν επιβεβαίωσε την προκλητική στάση της εργοδοσίας. Ως μια «βιωματική άσκηση προσομοίωσης» περιέγραψαν οι υπεύθυνοι τη διαδικασία.

Οπως αναφέρει η Ενωση, οι εργαζόμενοι στην «E-value» αντιμετωπίζουν την εργασιακή ανασφάλεια, με τις συμβάσεις διάρκειας ενός μήνα, τη συνεχή πίεση για να «μειώσουν» τους χρόνους, να «πέσουν» οι αναμονές, να δουλέψουν και πέρα από το ωράριό τους για να «κάνουν πώληση», αλλά και μια σειρά επαγγελματικές ασθένειες, τενοντίτιδες, πονοκεφάλους, πόνους στα αυτιά.

«Αν σε όλη αυτή την κατάσταση προστεθούν και τα "καψόνια" για το κυνήγι των τεράστιων κερδών και μάλιστα σε έναν όμιλο όπως ο ΟΤΕ, που αποτελεί έναν από τους πιο κερδοφόρους στην Ελλάδα, η κατάσταση αυτή όχι μόνο μας διαλύει, αλλά πλέον θίγει και την αξιοπρέπειά μας ως εργαζομένων», υπογραμμίζει. 

Καλεί τους εργαζόμενους σε σύσκεψη την Κυριακή, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, προκειμένου να οργανώσουν τον αγώνα τους και να δημιουργήσουν Σωματειακή Επιτροπή στο χώρο δουλειάς.



ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου