ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ανακαλύψτε τα πιο εντυπωσιακά πάρκα του κόσμου

ΤΕΤΑΡΤΗ 29-7-2015

Vondelpark, Άμστερνταμ



Αν αναζητάτε υπαίθριες δραστηριότητες στο Άμστερνταμ, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να αρπάξετε ένα μπουκάλι κρασί και σνακ και να επισκεφθείτε το Vondelpark. Είναι το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης, όπου μπορείτε να απολαύσετε ζωντανή μουσική και θεατρικές παραστάσεις κάθε Σαββατοκύριακο. Αυτό το πάρκο διαθέτει λίμνες, ζώα και κήπους με τριανταφυλλιές μακριά από τα κανάλια και τα εστιατόρια.

  Park Güell, Βαρκελώνη
 
 

Είναι ένα πάρκο που συνδυάζει άψογα την εμπνευσμένη τέχνη, με την σωματική άσκηση. Βρίσκεται στην περιοχή Gracia και στην πραγματικότητα είναι ένα πάρκο – φόρος τιμής στον σπουδαίο καλλιτέχνη Gaudi. Εξερευνήστε τα μονοπάτια του, που προσφέρονται για πεζοπορία και ήπιο τρέξιμο και μαγευτείτε από τις πανέμορφες δημιουργίες του Gaudi, τις οποίες θα ανακαλύψετε σε κάθε του γωνιά.


The High Line, Νέα Υόρκη
 
 

Θεωρείται κατάλληλο σημείο για εκπαιδευτικές δραστηριότητες στη φύση και περιηγήσεις τέχνης. Το πάρκο High Line ήταν κάποτε μια παλιά, εγκαταλελειμμένη σιδηροδρομική γραμμή. Σήμερα έχει μετατραπεί σε χώρο με πλούσια βλάστηση, δέντρα, λουλούδια και θάμνους, ενώ οι παλιές γραμμές του τρένου έχουν ενσωματωθεί στο νέο περιβάλλον.

  Grant Park, Σικάγο
 
 

Φιλοξενεί τα φεστιβάλ Taste of Chicago Food Festival και SummerDance, καθώς και πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως συναυλίες και εκθέσεις. Το πάρκο προσφέρει μια όαση ηλίου στην κατεξοχήν «Πόλη των Ανέμων». Οι βόλτες με το ποδήλατο είναι ιδανικές σε ένα περιβάλλον που σας βοηθά να χαλαρώσετε από τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής στην πόλη.

 
Hyde Park, Λονδίνο

 
 

Εντυπωσιακή σε μέγεθος, η κύρια είσοδος στο Hyde Park του Λονδίνου διαθέτει τεράστιες κολώνες και σιδερένιες πύλες που οδηγούν στο 1,42 τετραγωνικών χιλιομέτρων πάρκο, που διαθέτει λιβάδια, γήπεδα τένις και απέραντες εκτάσεις πρασίνου. Νοικιάστε ένα σκάφος και απολαύστε μια περιήγηση από το νερό, ενώ οδηγείστε στους παρακείμενους κήπους του Kensington.

  Griffith Park, Λος Άντζελες
 
 

Μακριά από τους παραδοσιακούς ρυθμούς του Λος Άντζελες, το Griffith Park καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα πρασίνου στην πόλη, αγγίζοντας τα 4.000 στρέμματα. Στην τεράστια αυτή έκταση μπορείτε να κάνετε ιππασία και κολύμπι, ενώ ιδανικοί είναι και οι περίπατοι. Σε μικρή απόσταση με τα πόδια θα συναντήσετε τις Caves Bronson, ένα φυσικό αριστούργημα, όπου έχουν γυριστεί δεκάδες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.


El Parque del Buen Retiro, Μαδρίτη
 
 

Μια ζωηρή παιδική χαρά στη μέση της πόλης σας περιμένει σε αυτό το πάρκο, το οποίο έχει ρομαντική αρχιτεκτονική, δυναμικούς μουσικούς και πλανόδιους πωλητές. Την Κυριακή το βράδυ, οι μποέμ νέοι συχνάζουν στον κατάφυτο αυτό παράδεισο, απολαμβάνοντας ένα μπουκάλι κρασί, την ώρα που ο ήλιος δύει.

 
Englischer Garten, Μόναχο

 
 

Το Englischer Garten στο Μόναχο είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημοτικά πάρκα της Ευρώπης και φιλοξενεί κήπους, λίμνες, μονοπάτια για ποδήλατο και τρέξιμο, και μερικές φορές, γυμνιστές. Αν ψάχνετε για κάτι διαφορετικό, απολαύσετε μια παραδοσιακή τελετή τσαγιού στο ιαπωνικό σπίτι για τσάι.


Parc des Buttes-Chaumont, Παρίσι
 
 

Ξεχωρίζοντας από τους τυπικούς κήπους των πόλεων, τα φυτά στο Buttes-Chaumont είναι σπάνια και μεγαλώνουν μέσα σε πλούσια βλάστηση. Ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα στο Παρίσι, το Buttes προσφέρει πανοραμική θέα, και οι επισκέπτες του μπορούν να θαυμάσουν την κεντρική του λίμνη και τον ιστορικό Ναό του Sybil, που είναι ένα πέτρινο κιόσκι πρότυπο ενός αρχαίου ρωμαϊκού ναού και στέκεται στη μέση ενός νησιού.


Golden Gate Park, Σαν Φρανσίσκο



Η εντυπωσιακής ομορφιάς έκταση του Golden Gate Park στο Σαν Φρανσίσκο, φιλοξενεί φεστιβάλ και περιλαμβάνει οκτώ λίμνες και το μουσείο de Young. Το τελευταίο είναι ένα απίστευτο κτήριο που μοιάζει με το σπίτι μιας νεράιδας και περιλαμβάνει ένα σαλόνι στον τελευταίο όροφο με σχεδόν δύο εκατομμύρια φυτά. Το τροπικό δάσος σφύζει από ζωή και είναι το σπίτι περίπου τριάντα οκτώ χιλιάδων ζώων!




ΠΗΓΗ. newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου