ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Υποβολή φορολογικών δηλώσεων έως τις 27 Ιουλίου

ΠΕΜΠΤΗ 25-6-2015




Τον δρόμο για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που λήγει στις 30 Ιουνίου, ενδεχομένως έως και τις 27 Ιουλίου, ανοίγει η παράταση της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων του γνωστού έντυπου Ε9 μέχρι και τις 27 Ιουλίου, η οποία έληγε κανονικά την ερχόμενη Τρίτη.


Το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να ετοιμάζεται να ανακοινώσει την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα καταβολής του φόρου εισοδήματος. 

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη ορίζεται ότι ο φόρος εισοδήματος θα πρέπει να καταβληθεί σε τρεις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις στα τέλη Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου.

Ειδικότερα η τροπολογία ορίζει ότι «η καταβολή του φόρου γίνεται σε τρεις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Ιουλίου και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των μηνών Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, από την προθεσμία υποβολής της δήλωσης». 

Επισημαίνεται ότι η προηγούμενη διάταξη που καταργείται προέβλεπε ότι «η καταβολή του φόρου γίνεται σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από την προβλεπόμενη προθεσμία υποβολής της δήλωσης και η καθεμία από τις επόμενες την τελευταία ημέρα του τρίτου και πέμπτου μήνα αντίστοιχα από την υποβολή της δήλωσης, η οποία δεν μπορεί να εκτείνεται πέραν του ίδιου φορολογικού έτους».

Με την ίδια τροπολογία δίνεται παράταση έως και την 27η Ιουλίου 2015 της καταληκτικής ημερομηνίας για τις προβλεπόμενες δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) Η παράταση αφορά τόσο την υποβολή Ε9 2015 (μεταβολές από 1.1.2014 έως 31.12.2014) όσο και την υποβολή Ε9 2016 (μεταβολές από 1.1.2015 έως 31.5.2015).

Τέλος με άλλη διάταξη ορίζεται προθεσμία 4 μηνών, αντί 3 μηνών, για την έκδοση αποφάσεων επί των ενδικοφανών προσφυγών από τη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (πρώην Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης), έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η πλήρης και ορθολογική αντιμετώπισή τους, κατά το δυνατό προσαρμοσμένη στις ιδιαιτερότητες των υποθέσεων. 

Επίσης, προβλέπεται ότι η παράταση προθεσμίας ισχύει και για τις ενδικοφανείς προσφυγές για τις οποίες δεν έληξε η ημερομηνία εξέτασης μέχρι την ημερομηνία κατάθεσης της τροπολογίας στη Βουλή.


ΠΗΓΗ. imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου