Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Κοτόπουλο με πατατούλες και γραβιέρα στη λαδόκολα


                       Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κοτόπουλο με πατάτες και γραβιέρα στη λαδόκολα




ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό κοτόπουλο μπούτι ή στήθος
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. γραβιέρα κομμένη κύβους
  • 2 ντομάτες κομμένες κύβους ή φέτες
  • 3 πατάτες κομμένες λεπτές ροδέλες ή κυδωνάτες
  • λίγο δενδρολίβανο
  • αλάτι-πιπέρι
  • χυμό από 1 λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Κόβετε το κοτόπουλο σε κύβους και το βάζετε σε λεκάνη με το σκόρδο το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιών, την γραβιέρα, τις ντομάτες, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. 
Ανακατεύετε και αφήνετε το κοτόπουλο για  2 ώρες να μαριναριστεί. 
Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. 
Καθαρίζετε κόβετε και αλατοπιπερώνετε τις πατάτες. 
Μεταφέρετε όλο το μείγμα και τις πατάτες σε 3 τουλάχιστον λαδόκολλες μια επάνω στην άλλη, που έχετε βάλει σε ταψί και διπλώνετε. 
Ραντίζετε με νερό τη τελευταία λαδόκολλα αφού τις διπλώσετε καλά και ψήνετε για  120′ περίπου. 
Μπορείτε να προσθέσετε και λαχανικά όπως κολοκυθάκια ή πιπεριές σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.



                                                                                                           ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 



ΠΗΓΗ. sintayes.gr