Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Τορτελίνια με μανιτάρια και πέστο βασιλικού


                         Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

            Τορτελίνια με μανιτάρια και πέστο βασιλικού




 ΥΛΙΚΑ
  • 220 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα στη μέση
  • 320 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό τορτελίνια με τρία τυριά
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/3 φλ. τσαγιού πέστο βασιλικού
  • τυρί παρμεζάνα για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. 
Βάζετε σε ταψί τα μανιτάρια, τα ντοματίνια, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και να ανακατεύετε πολύ καλά. 
Βάζετε το ταψί στο προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνετε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Εν τω μεταξύ βράζετε τα τορτελίνια, σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
Τα στραγίζετε και τα βάζετε πάλι στη κατσαρόλα. 
Προσθέτετε στη κατσαρόλα το μείγμα του ταψιού με τα μανιτάρια-ντοματίνια, βάζετε και το πέστο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
Προαιρετικά προσθέτετε μέσα στο μείγμα και λίγη παρμεζάνα, ανακατεύετε και σερβίρετε, εναλλακτικά σερβίρετε και πασπαλίζετε από πάνω τη παρμεζάνα.




                                                                                                        ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 




ΠΗΓΗ. sintayes.gr