ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Τα καλύτερα της Τεχνόπολης στο Γκάζι

ΚΥΡΙΑΚΗ 17-5-2015


 
Από μουσική μέχρι δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα και από εικαστικές εκθέσεις μέχρι χορό, το «καλάθι» της Τεχνόπολης είναι γεμάτο. 






 Η αρχή γίνεται ουσιαστικά με τις δράσεις του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου (ΒΜΦ) με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, για τις οποίες έγινε ιδιαίτερη μνεία κατά την παρουσίαση - και όχι άδικα, καθώς έπειτα από δύο χρόνια λειτουργίας το ΒΜΦ χρίστηκε τιμώμενο μουσείο για φέτος από το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων. 


Η αυλαία πέφτει με το Break the Chain Festival, το τελευταίο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, το οποίο έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στο human trafficking. 

Επιλέξαμε για εσάς τα 10 καλύτερα events του φετινού προγράμματος, για να τα τσεκάρετε στο ημερολόγιό σας!


Σχεδία Live!

Τετάρτη 27 Μαΐου
Οι Batala, οι Burger Project, ο Φοίβος Δεληβοριάς, οι Locomondo, ο Πάνος Μουζουράκης, η Γεωργία Νταγάκη, η Μαριέττα Φαφούτη και οι Jaguar Bombs ανεβαίνουν στη σκηνή το απόγευμα της Τετάρτης 27 Μαΐου στις 19:30 για να ενώσουν τις φωνές τους με τους φίλους του μοναδικού ελληνικού περιοδικού δρόμου σε μια συναυλία για μια δίκαιη κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς. 


Είναι η τρίτη χρονιά που «Σχεδία» και Τεχνόπολη συνδιοργανώνουν τη συναυλία, με κέφι, θετική ενέργεια, αλλά και πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα. 
Η είσοδος κοστίζει πέντε ευρώ.


1ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ «I have a dream: Ενωμένη δεύτερη γενιά»

Δευτέρα 1 Ιουνίου
Το Πολιτιστικό Κέντρο ANASA, το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας και η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΠΟΛΥΡΙΖΟΝ, σε συνεργασία με την Τεχνόπολη και τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων- NNOVATHENS, διοργανώνουν το 1ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ «I have a dream: 


Ενωμένη δεύτερη γενιά». Στόχος του φεστιβάλ είναι η δημιουργία μιας ενωτικής πλατφόρμας για τη δεύτερη γενιά, που θα ενδυναμώσει τις οργανώσεις τόσο των νέων, όσο και των γηραιότερων μεταναστών/τριών, αλλά και των σχετικών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αλληλέγγυων. 

Έτσι θα δημιουργηθεί μια εποικοδομητική συνεργασία με συγκεκριμένο πλαίσιο, για πιο δυναμική και αποτελεσματική κοινή δράση και θεσμική πίεση για την ικανοποίηση των διεκδικήσεων της δεύτερης γενιάς.


15th Athens Technopolis Jazz Festival

Τετάρτη 3 - Κυριακή 7 Ιουνίου
Ένα από τα «στολίδια» του προγράμματος και ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της Αθήνας, το Athens Technopolis Jazz Festival, συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια, και τα γιορτάζει με πέντε ημέρες γεμάτες μουσική. 


Αυτή τη φορά, μάλιστα, η Τεχνόπολη θα ενώσει τις δυνάμεις της με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Στέγης, Χρήστος Καρράς, ήταν, μάλιστα, στη χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος της Τεχνόπολης και σχολίασε χαμογελαστά ότι «με την Τεχνόπολη φλερτάρουμε πολλά χρόνια», προσθέτοντας ότι κοινός στόχος είναι η διεύρυνση του κοινού που ασχολείται με τον πολιτισμό.

Στις αρχές του Ιουνίου, λοιπόν, η Τεχνόπολη φιλοξενεί jazz τάσεις από κάθε σημείο του πλανήτη, με μουσικά συγκροτήματα που θα μας ταξιδέψουν σε απρόσμενα μελωδικά μονοπάτια, ενώ παράλληλες εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στους χώρους της. 


Το φεστιβάλ ανοίγει φέτος δυναμικά, με την Big Band του Δήμου Αθηναίων και το Wonderfall Quartet, ένα γκρουπ σύγχρονης vocal jazz από την Αθήνα -που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα-, καθώς και με τη συναυλία του δημοφιλούς μουσικού της διεθνούς τζαζ σκηνής Nicola Conte.



Το φεστιβάλ φέτος έχει διανθιστεί και με άλλες εκδηλώσεις: 


α) Τη φωτογραφική έκθεση «Ηχογραφίες» του φωτογράφου Σπύρου Βαγγελάκη (εγκαίνια την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 17.00), στην αίθουσα «Νέοι Φούρνοι». 

Η έκθεση καταγράφει μουσικές συναντήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κυρίως από τον χώρο της τζαζ, προσπαθώντας να αναδείξει την παγκοσμιότητα της μουσικής γλώσσας. 

β) Το “Jazz for Kids”, ένα πρόγραμμα του μουσικού Αλέξανδρου Χρηστίδη που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν με τρόπο γοητευτικό και διασκεδαστικό την ιστορία και τις μορφές της jazz μουσικής (Σάββατο 6 Ιουνίου). 

Η είσοδος είναι ελεύθερη τόσο για το φεστιβάλ (όπως πάντα), όσο και για τις παράλληλες δράσεις.


Athens School Festival 2015

Παρασκευή 19 & Σάββατο 20 Ιουνίου
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τους μαθητές της έβδομης διοργάνωσης του Athens School Festival σε δύο μοναδικές Συναυλίες. 

Σε καλοκαιρινό mood, οι μαθητές ανεβαίνουν στη σκηνή και καλούν το κοινό να διασκεδάσει, εκπλήσσοντάς το με τις μουσικές τους ικανότητες. 

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν συγκροτήματα μαθητών από γυμνάσια και λύκεια της Αθήνας, τα οποία σε κάθε live εντυπωσιάζουν με το ταλέντο και τη ζωντάνια τους, ενώ εναλλάσσοντας διαφορετικά είδη μουσικής (από έντεχνο και παραδοσιακό μέχρι rock, metal και garage) καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς ακροατές. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Asaf Avidan

Τετάρτη 24 Ιουνίου
Είναι σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων, μουσικός, στιχουργός, συνθέτης και ερμηνευτής μαζί. Ο ισραηλινής καταγωγής Asaf Avidan δημιούργησε το 2006 την πρώτη του μπάντα που έφερε και το όνομά του (Asaf Avidan & The Mojos). 


Μέχρι το 2011, κυκλοφόρησε 4 άλμπουμ με τους The Mojos και ακολούθησαν 2 solo album με το πιο πρόσφατο να έχει κυκλοφορήσει αρχές του 2015 (“Gold Shadow”). Στις επιτυχίες του βρίσκουμε κομμάτια όπως το “Different pulses” και το “Reckoning Song (One Day)”.

Με αυτήν την ιδιαίτερη ερμηνεία του, αρκετές δόσεις blues & cabaret, folk & indie rock και άψογη αισθητική σε κάθε project που παρουσιάζει, έχει καταφέρει να μετράει εκατομμύρια views στο YouTube, δεκάδες χιλιάδες downloads των singles του, αλλά να γεμίζει ασφυκτικά περίφημους χώρους όπως το Olympia και το Zenith. Και μιλώντας για ξένους καλλιτέχνες, έξι ημέρες (30 Ιουνίου), θα ανέβει στην ίδια σκηνή η Beth Hart, η οποία στα 20 χρόνια της καριέρας της έχει συνεργαστεί με εξαιρετικούς μουσικούς, όπως ο Joe Bonamassa, ο Slash και ο Buddy Guy.


Σωκράτης Μάλαμας

3 Σεπτεμβρίου
Η συγκεκριμένη συναυλία είναι απλά ενδεικτική της «παρέλασης» αγαπημένων Ελλήνων μουσικών πάνω από τη σκηνή της Τεχνόπολης.  

Ζωντανοί Νεκροί (27/6), Ελένη Τσαλιγοπούλου & boğazmusique (29/6), Δήμος Αναστασιάδης & guests (8/7), Imam Baildi (9/7), Φωτεινή Βελεσιώτου (2/9), Φοίβος Δεληβοριάς (7/9), Χαΐνηδες (9/9), Παύλος Παυλίδης & the B-Movies (11/9), Γιάννης Χαρούλης (14 & 15/9) συμπληρώνουν αυτό το εξαιρετικό μουσικό ψηφιδωτό.




ΠΗΓΗ. protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου