ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Τριετούς φοίτησης γίνονται οι σχολές υπαξιωματικών

ΚΥΡΙΑΚΗ 24-5-2015




Σε εξέλιξη είναι διαδικασία τροποποίησης του υφιστάμενου νομικού πλαισίου προκειμένου η φοίτηση στις Σχολές Μονίμων Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμενων από διετής να επεκταθεί σε τρία έτη. 





Ήδη για τη ΣχολήΤεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), η σχετική τροποποίηση, που αποτελεί τομή στο χώρο των ΑΣΣΥ, συντελέστηκε και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 699/24-04-2015, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Τόσκα.
 
Ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών του Ποταμιού κ.Μαυρωτά και Ψαριανού αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι πρόθεση της παρούσης πολιτικής ηγεσίας είναι να συνεργαστεί με το καθ' ύλη αρμόδιο Υπουργείο, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης όλων των ΑΣΣΥ σε τριετή κύκλο σπουδών, προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν δυνατότητα αλλαγής του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου ώστε να έχουν δυνατότητα εισαγωγής με κατατακτήριες στην Τριτοβάθμια.

Όπως αναφέρει ο υφυπουργός κατά το παρελθόν με το άρθρο 15 του Ν3404/2005, δινόταν η δυνατότητα στους αποφοίτους των ΑΣΣΥ, να εισέρχονται με κατατακτήριες εξετάσεις τριών μαθημάτων ή με βάση το βαθμό πτυχίου σε άλλα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. 
Αυτή η δυνατότητα δεν δίνεται πλέον, δυνάμει του άρθρου 57 του Ν4186/2013.


ΠΗΓΗ. seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου