ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

3° Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών

ΔΕΥΕΡΑ 25- 5-2015




Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών ανακοινώνει τη διοργάνωση του 3ου Ναυτικού Σαλονιού. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα από τις 27 έως και τις 30 Μαΐου 2015 στον Πειραιά, στα πλαίσια εορτασμού της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας».

Στο προ της παγόδας (εκθεσιακό κέντρο ΟΛΠ) θαλάσσιο χώρο θα δέσουν αντιπροσωπευτικά ξύλινα παραδοσιακά σκάφη όπου το κοινό θα μπορεί να τα θαυμάσει από κοντά. 
Έτσι για τους παλαιούς θα ξυπνήσουν μνήμες ελληνικής παραδοσιακής ναυπηγικής τέχνης ενώ οι νέοι θα μπορέσουν να γνωρίσουν την ιστορία, την κατασκευή, τη διάσωση και τη συντήρηση μοναδικών εκθεμάτων όπως τρεχαντήρια, περάματα, βαρκαλάδες, καραβόσκαρα, λίμπερτι και άλλα.

Κατά τη διάρκεια του «3ου Ναυτικού Σαλονιού» θα λειτουργήσουν στο χώρο του φουαγιέ του ΟΛΠ έκθεση ζωγραφικής παραδοσιακών σκαφών των μαθητών των δημοτικών σχολείων Πειραιά, έκθεση φωτογραφίας παραδοσιακών καρνάγιων και έκθεση μοντελισμού. 

Παράλληλα, στη γύρω περιοχή θα εκτεθούν αυτοκίνητα και μότο αντίκες.
Ακόμη, θα οργανωθούν μουσικές βραδιές με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και λαϊκό-παραδοσιακό πρόγραμμα με το νησιώτικο συγκρότημα του Νίκου Οικονομίδη.
Οι παραπάνω εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα υπουργείων και διοργανώνονται με την αμέριστη βοήθεια του ΟΛΠ ΑΕ.,του δήμου Πειραιά και του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ενώ χορηγοί επικοινωνίας από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τον ημερήσιο και περιοδικό τύπο θα καλύψουν τις εκδηλώσεις.



ΠΗΓΗ. naftikachronika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου