Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΣΟΥΦΛΕ ΥΓΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

                                             
                              Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 ΣΟΥΦΛΕ ΥΓΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ







ΥΛΙΚΑ
  • 125 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 125 γρ βούτυρο σε κομματάκια
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κρόκους
  • 1/3 φλ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. αλεύρι μαλακό ή για όλες της χρήσεις
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή μια κάψουλα βανίλιας
  • 60 γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα
  • 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 4 μπισκότα γεμιστά  τριμμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καταρχήν προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C και στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι. 
Σε μίξερ χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια για 5΄. 
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα και το βούτυρο ανακατεύοντας.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 7- 8΄ να κρυώσουν. 
Μόλις κρυώσει το μείγμα σοκολάτας το ρίχνουμε κι αυτό στον κάδο του μίξερ. 
Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότα κι ανακατεύουμε καλά.
Για την καρδιά του σουφλέ, βάζουμε τα 60gr κουβερτούρας και το 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί να λιώσουν. 

Αφού κρυώσει το μείγμα το πλάθουμε σε μπαλάκια και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά..
Παίρνουμε τα σκεύη σουφλέ και τα βουτυρώνουμε καλά μ΄ένα πινέλο. 

Θα ρίξουμε μέσα στο μπολ λίγο αλεύρι και θα μεταφέρουμε στην επόμενη φόρμα.
Ισομοιράζουμε στα σκεύη για σουφλέ μέχρι και τα 3/4 του μπολ και τοποθετούμε από μια σοκολατένια μπάλα στο κέντρο.
Ψήνουμε για 10- 12 μέχρι να σταθεροποιηθεί. 

Αναποδογυρίζουμε σε πιάτο και σερβίρουμε με παγωτό.


                                                                                                ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ