ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΠΟΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 22-4-2015


Ολοκληρώθηκε  η συνάντηση του Προεδρείου της ΠΟΣ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο. 



Στη συνάντηση τέθηκαν από την ΠΟΣ τα γνωστά ζητήματα που αφορούν τους σιδηροδρομικούς και τον σιδηρόδρομο για τα οποία οι  απαντήσεις που δόθηκαν ήταν: 


Για το θέμα των προσλήψεων ο Υπουργός απάντησε ότι δεν προβλέπονται εντός του 2015, καθώς οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης για προσλήψεις είναι στον τομέα της Υγείας, της Παιδείας και των ελεγκτικών μηχανισμών. Θα προγραμματιστούν για τον επόμενο χρόνο.

Για το θέμα των απολυμένων από τις κλινάμαξες τόνισε αυτή τη στιγμή δεν είναι εφικτό και θα υπάρξει πρόβλεψη στον προυπολογισμό του 2016.

Για το ζήτημα των μαθητών είπε ότι δεν μπορούν να προσληφθούν, ωστόσο πρότεινε να δίνονται περισσότερα μόρια (διπλός χρόνος προϋπηρεσίας) όταν θα κατατεθούν οι αιτήσεις πρόσληψης για το 2016.

Για το θέμα των μεταταγμένων απάντησε ότι για τους 30 για τους οποίους έχει εκδοθεί ΦΕΚ απόσπασης, θα ενεργοποιηθεί με εισήγηση του Υπουργού Μεταφορών, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να επεκταθεί ο αριθμός, ακόμη και να γίνουν μετατάξεις πάντα με εισήγηση και τροπολογία του αρμόδιου Υπουργού.

Για το ζήτημα του ενιαίου μισθολογίου απάντησε ότι τουλάχιστον για φέτος δεν προβλέπεται καμιά τροποίηση και ότι εντός του 2016 θα κατατεθεί από την Κυβέρνηση νέο μισθολόγιο.


ΠΗΓΗ. ΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου