Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ

                          
                              Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
                          ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ






ΥΛΙΚΑ
  • ½ κιλο κιμα
  • 2 κουταλιες σουπας ρυζι νυχακι
  • 1 κρεμμυδι ξερο περασμενο στο μουλτι
  • ¼ ματσακι μαιντανο ψιλοκομμενο
  • αλευρι
  • αλατι-πιπερι
  • 1 αυγο
  • χυμο απο μισο λεμονι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε τον κιμα μαζι με το ρυζι, το κρεμμυδι και τον μαιντανο.
Φτιάχνουμε  μπαλακια και τα αλευρώνουμε  μεσα σε ενα πιατο.
Βάζουμε  ενα λίτρο νερό να βρασει, και οταν αρχίσει να κοχλαζει ρίχνουμε και τα κιμαδομπαλάκια.
Βράζουμε  τη σουπα για περιπου μιαμιση ωρα 
Σβήνουμε την φωτιά  και αρχίζουμε  το αυγολεμονο. 
 
Χωρίζουμε  το αυγο και χτυπάμε το ασπραδι μεχρι να αφρισει καλα.
Προσθέτουμε τον κροκο και το χυμο λεμονιου ανακατεύοντας συνέχεια.
Με προσοχη αρχίζουμε να ρίχνουμε και λιγο λιγο το ζουμι της σουπας στο αυγολεμονο.
Μετα απο περιπου δυο κουταλες, αναποδογυρίζουμε το αυγολεμονο στην κατσαρολα και σερβίρουμε.

                                                                                                     ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ