ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

«72 χρόνια μετά την αναχώρηση του πρώτου συρμού για το στρατόπεδο Άουσβιτς»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-3-2015


 
«Ποτέ Ξανά. 72 χρόνια μετά την αναχώρηση του πρώτου συρμού για το στρατόπεδο Άουσβιτς» είναι ο τίτλος των εκδηλώσεων μνήμης που ξεκινούν το απόγευμα και θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα, 16 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη.
 





Στις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής θα παρουσιαστεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου το βιβλίο του Γιώργου Κόκκινου «Το Ολοκαύτωμα - Η διαχείριση της τραυματικής μνήμης: Θύτες και θύματα».
Το Σάββατο, στις 17:00 το απόγευμα στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Η απελευθέρωση του Άουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό», ενώ για τις 9 το βράδυ στο δημοτικό θέατρο «Άνετον» έχει προγραμματιστεί η παράσταση «What, How, Why? Never Again».

Την Κυριακή, 15 Μαρτίου, στις 11:30 το πρωί ξεχωρίζει η πορεία μνήμης από την Πλατεία Ελευθερίας έως τον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν στο σιδηροδρομικό σταθμό, ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής, Περικλής Μήτκας και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας, Δαυίδ Σαλτιέλ.

Την ίδια μέρα στις 17:00 το απόγευμα στο Θέατρο «Black Box» θα παιχτεί η παράσταση «Ζyklon ή το Πεπρωμένο» του Θανάση Τριαρίδη, ενώ στις 8:30 το βράδυ στην αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ θα πραγματοποιηθεί συναυλία «Ημέρα μνήμης: Θεσσαλονίκη – Άουσβιτς».

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα, στις 19:30 το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου με την παρουσίαση του βιβλίου του επιζώντος του Άουσβιτς - Μπίρκεναου, Χάιντς Κούνιο, «Έζησα το θάνατο». 




ΠΗΓΗ. newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου