ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Κατρούγκαλος - «Παγώνει» η διαδικασία κινητικότητας των υπαλλήλων

ΠΕΜΠΤΗ 26-2-2015


 
Το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί από την κυβέρνηση θα περιλαμβάνει ανάκληση των απολύσεων, αλλά και επάνοδο στο δημόσιο όσων βρίσκονται ακόμη σε καθεστώς διαθεσιμότητας, καθώς και μία «μίνι» κινητικότητα για την κάλυψη των άμεσων αναγκών σε δημόσιες υπηρεσίες. 





Στο «πάγωμα» της διαδικασίας στο πλαίσιο της κινητικότητας και την έκδοση από το ΑΣΕΠ πινάκων διάθεσης προσωπικού, προχώρησε το αρμόδιο υπουργείο, με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Στη διευκρινιστική ανακοίνωση επισημαίνεται, ότι «σε συνέχεια της έκδοσης από το ΑΣΕΠ την 25η Φεβρουαρίου πινάκων διάθεσης προσωπικού, στο πλαίσιο της διαδικασίας της κινητικότητας, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοίνωσε, ότι κάθε περαιτέρω σχετική διαδικασία αρμοδιότητας της διοίκησης αναστέλλεται, ενόψει επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης του ζητήματος».

Η διευκρίνιση αφορούσε στη χθεσινή ανακοίνωση του ΑΣΕΠ, για τη διαδικασία κινητικότητας του προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας (Ανακοινώσεις 8/2013 και 10/2014) και τους πίνακες διάθεσης που είχε εκδώσει το αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΑΣΕΠ είχε ενημερωθεί από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν όσον αφορά στο θέμα της κινητικότητας και είχε ζητηθεί από την Αρχή να μην προχωρήσει περαιτέρω τις διαδικασίες έκδοσης πινάκων διάθεσης προσωπικού.

Αυτό που αναμένεται πλέον, είναι το νομοσχέδιο που έχει προαναγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το οποίο θα περιλαμβάνει ανάκληση των απολύσεων, αλλά και επάνοδο στο δημόσιο όσων βρίσκονται ακόμη σε καθεστώς διαθεσιμότητας, καθώς και μία «μίνι» κινητικότητα για την κάλυψη των άμεσων αναγκών σε δημόσιες υπηρεσίες.


ΠΗΓΗ. euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου