ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Δ. Κουτσούμπας - Υπαρκτό και πιθανό το σενάριο ενός μεγάλου συνασπισμού

ΔΕΥΤΕΡΑ 5-1-2015


 
«Υπαρκτό και πιθανό» χαρακτήρισε το σενάριο ενός «μεγάλου συνασπισμού» ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας «ίσως όχι άμεσα όμως σε μία πορεία ναι, εάν δεν υπάρξουν άλλες συνολικές ανατροπές και εξελίξεις» όπως εκτίμησε.




Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Real News ο κ. Κουτσούμπας ερωτηθείς αν μετά τις εκλογές οδηγούμαστε σε σταθερές κυβερνήσεις και αν το ΚΚΕ αποκλείει να οδηγηθούμε και σε ένα «μεγάλο συνασπισμό» σημείωσε ότι «μέχρι σήμερα «σταθερές» ήταν όλες, οι κυβερνήσεις. 

«Σταθερές» στο να περνάνε «σταθερά» και τα μέτρα που ευνοούν την κερδοφορία των μονοπωλίων και το ξεζούμισμα του λαού. 
Τέτοιες κυβερνήσεις θα υπάρξουν και μετά τις εκλογές αυτές. Στην πολιτική τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Άρα και το σενάριο ενός «μεγάλου συνασπισμού» είναι υπαρκτό και πιθανό. 

Ίσως όχι άμεσα όμως σε μια πορεία ναι, εάν δεν υπάρξουν άλλες συνολικές ανατροπές και εξελίξεις».

Παράλληλα, ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι από το σκίσιμο των μνημονίων και την κατάργησή τους με ένα άρθρο έχει περάσει στη διαπραγμάτευσή τους και στον «έντιμο» συμβιβασμό με τους εταίρους, όπως άλλωστε λέει και η ΝΔ.
  
Σχολιάζοντας το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου εκτίμησε ότι καλείται να παίξει το «συμπληρωματικό» του ρόλο, σε συνθήκες που το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ του 40% και πλέον, έχει κυριολεκτικά καταρρεύσει, με την πλειοψηφία των στελεχών και οπαδών του να έχει μετακομίσει προς το παρόν στο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να μπορεί να τους ξανακερδίσει ούτε το υπάρχον ΠΑΣΟΚ, ούτε το νέο κόμμα του Παπανδρέου.

Στο μεταξύ, μιλώντας σε σύσκεψη στελεχών του κόμματος ανέφερε ότι «χόρτασε ο λαός μας από «θυσίες» και «σωτήρες».

Ξέρουν πολύ καλά πως η εργατική τάξη, ο λαός μας, μπορεί μόνος του να σωθεί, αν το αποφασίσει και πάρει αμπάριζα κι αυτούς και το σύστημα που όλοι τους στηρίζουν» επισήμανε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χθες βράδυ σε σύσκεψη στελεχών του ΚΚΕ.

Εγκάλεσε όσους καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες στον λαό πως η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη γι αυτόν, τονίζοντας ότι «όποια κι αν είναι η επόμενη μέρα -με κυβερνητική εναλλαγή, με παράταση ή όχι του μνημονίου, με παραμονή ή όχι της τρόικας- θα είναι εδώ παρόντες οι παράγοντες που επιδεινώνουν τη ζωή του λαού τα μονοπώλια, η ΕΕ, το χρέος, οι εφαρμοστικοί νόμοι, τα μνημόνια διαρκείας και οι κυβερνήσεις που κινούνται σε αυτό τον δρόμο».

«Όλα αυτά θα είναι εδώ και σε περίπτωση συνέχισης της κρίσης και στην περίπτωση κάποιας μικρής ανάκαμψης. 

Το κεφάλαιο και στη φάση της ανάκαμψης απαιτεί περισσότερα προνόμια» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «γι' αυτό ακριβώς ο λαός την επόμενη μέρα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ για να είναι δίπλα του, να οργανώνει αποτελεσματικά την πάλη του λαού».

Είπε ότι το ΚΚΕ είναι δύναμη αντίστασης και διεκδίκησης καθώς και δύναμη που δρα με συνέπεια στο εργατικό- λαϊκό κίνημα για την ανασυγκρότησή του, πρόσθεσε ότι είναι κόμμα που συμβάλλει για την οικοδόμηση της κοινωνικής-λαϊκής συμμαχίας όλων των καταπιεσμένων και κόμμα εργατικής λαϊκής αντιπολίτευσης μέσα στη Βουλή και στον λαό, κόμμα που δρα με συνέπεια και συνέχεια για την αλλαγή συσχετισμών με στόχο τη συνολική ανατροπή, κόμμα ελπίδας και προοπτικής.

«Ισχυρό ΚΚΕ για να μην ξεγελάσουν, να μην εξαπατήσουν και πάλι το λαό» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.


ΠΗΓΗ. naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου