ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Επαγρύπνηση για την «εναέρια επιτήρηση»

ΔΕΥΤΕΡΑ 29-12-2014


 Εντονη ανησυχία προκαλούν τα σχέδια της κυβέρνησης να προμηθευτεί «μη επανδρωμένα αεροσκάφη», όχι μόνο για συντονισμό πυρόσβεσης ή το έτσι κι αλλιώς απαράδεκτο ανθρωποκυνηγητό προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα, αλλά και για την εναέρια επιτήρηση αστικών περιοχών στο εσωτερικό της χώρας, με πρόσχημα την «τρομοκρατία», με το περιεχόμενο βέβαια που της αποδίδει κάθε φορά η αστική τάξη. 
 
 
Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν, για παράδειγμα, επιχειρήσεις καταδίωξης όπου θα μπορούν να «σηκωθούν» τέτοια αεροσκάφη, αλλά και την ανάπτυξή τους «προληπτικά», για έλεγχο και επιτήρηση αστικής περιοχής, όποτε υπάρχουν στις Αρχές «πληροφορίες» για επικείμενη «ενέργεια» που διασαλεύει την τάξη και ασφάλεια, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το εργατικό - λαϊκό κίνημα. 
 
Ανοίγει έτσι ο δρόμος για τέτοια επιτήρηση και διαδηλώσεων, συλλαλητηρίων, μαζικών λαϊκών εκδηλώσεων, με την επίκληση κάθε είδους «πληροφοριών» και «κινδύνων».

Θυμίζουμε ότι τέτοια αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκαν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στο Στρασβούργο τον Απρίλη του 2009, για τη σύλληψη «ταραξιών» στα γαλλικά σύνορα. 

Στη Βρετανία χρησιμοποιούνται από την αστυνομία από τα μέσα του 2007 για την επιτήρηση παραβρισκόμενων σε ροκ συναυλίες, αλλά και για την επιβολή των λεγόμενων εντολών αντικοινωνικής συμπεριφοράς κλπ.

Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα να είναι σε επαγρύπνηση για να μην περάσουν αντίστοιχα σχέδια εδώ.


ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου