ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΑ - Απολύσεις, εντατικοποίηση και μειώσεις μισθών

ΤΡΙΤΗ 16-12-2014


Τις απολύσεις 4 αποθηκάριων από το εργοστάσιο της «ΔΕΛΤΑ» στον Ταύρο καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων. 

Το Συνδικάτο υπενθυμίζει πως λίγες μέρες πριν τις νέες απολύσεις «οι διευθυντές της "VIVARTIA - ΔΕΛΤΑ" ανακοίνωναν περιχαρείς στα ΜΜΕ ότι "παρ' όλη τη συνεχιζόμενη ύφεση, όλες οι εταιρείες της VIVARTIA παρουσιάζουν ανάπτυξη πωλήσεων και άνοδο μεριδίων αγοράς"». 



Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους στον όμιλο «VIVARTIA - MIG» να απαντήσουν στις απολύσεις και στην επίθεση της εργοδοσίας στα δικαιώματά τους με τη δημιουργία Επιτροπής Αγώνα του κλαδικού συνδικάτου στα εργοστάσια και τα υποκαταστήματα της επιχείρησης στην Αττική.

Οπως υπογραμμίζει το Συνδικάτο, οι απολύσεις αποτελούν μόνο τη μια πλευρά της επίθεσης: 
«Η επίθεση που έχει εξαπολύσει η "VIVARTIA" προς τους εργαζόμενους του ομίλου της είναι συνεχής και παίρνει όλες τις μορφές: 

Μειώσεις μισθών (π.χ. τον Δεκέμβριο 2014 οι εργαζόμενοι στη "ΔΕΛΤΑ" θα πάρουν μισθό μειωμένο κατά 50%), πίεση προς τους οδηγούς διανομής να αυξήσουν την επισκεψιμότητα στα σημεία πώλησης, αδιαφορώντας για την κούραση και το ωράριό τους, υποχρεωτικές άδειες όποτε "διατάξει" η διεύθυνση και όχι όποτε αποφασίσει ο κάθε εργαζόμενος, περισσότερα αναγκαστικά ρεπό το μήνα (έμμεση μείωση μισθού), 4ήμερο σε διάφορα τμήματα στο εργοστάσιο χυμών "LIFE" στη Λαμία, καθώς και κλεισίματα μονάδων - τμημάτων εργοστασίων με εκατοντάδες μαζικές απολύσεις (π.χ. στην "OLYMPIC CATERING" εκατοντάδες απολύσεις τον Οκτώβριο 2013)».

Το Συνδικάτο εφιστά την προσοχή των εργαζομένων στο γεγονός ότι την επιχειρησιακή σύμβαση που λήγει σε λίγες μέρες θα τη διαδεχθούν ακόμα χειρότεροι όροι από τις μειώσεις που αυτή επέβαλε. 

«Η εταιρεία που κυριολεκτικά σας χρονομετράει και σημειώνει τις αποδόσεις σας πάνω στις μηχανές, αποθήκες, παλέτες και φορτηγά το κάνει για να ξέρει η "ΔΕΛΤΑ" πόσοι εργαζόμενοι τής περισσεύουν», τονίζει και καλεί τους εργαζόμενους χωρίς καμιά αναμονή να οργανωθούν, δημιουργώντας Επιτροπή Αγώνα του Συνδικάτου.


ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου