ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Ένας περίπατος στην πόλη, 3 τόποι - 11 φωτογράφοι ( Έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη)

ΔΕΥΤΕΡΑ 15-12-2014


Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο "Ένας περίπατος στην πόλη, 3 τόποι - 11 φωτογράφοι" θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, Casa Bianca, στις 17 Δεκεμβρίου 2014, στις 20.00.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η οποία θα λειτουργήσει έως τις 10 Ιανουαρίου 2015, θα παρουσιαστούν οι φωτογραφίες έντεκα καλλιτεχνών, που αποτυπώνουν γνωστές και άγνωστες όψεις της Θεσσαλονίκης από τις περιοχές του Μπεχ-Τσινάρ, της Νέας Κρήνης και της Άνω Πόλης.
Η συγκεκριμένη εικαστική πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2012 βασισμένη στο σκεπτικό μίας σπονδυλωτής φωτογραφικής περιπλάνησης σε διαφορετικές γειτονιές της πόλης.
Όπως αναφέρει ο επιμελητής της έκθεσης, Ηρακλής Παπαϊωάννου “κάθε φωτογράφος κινήθηκε ελεύθερα μέσα στο ορισμένο γεωγραφικό πλαίσιο, ερμηνεύοντας τις ιστορικές, κοινωνικές ορίζουσες του τόπου και τη σύγχρονή του διάσταση. 

Μόνη απαίτηση, εν είδει συνδετικού κρίκου ή κοινού παρονομαστή, οι φωτογραφίες να διαθέτουν παράλληλα με την προσωπική και κάποια τεκμηριωτική πτυχή, να φανερώνουν δηλαδή ένα ψήγμα του τόπου που περπατήθηκε, φιλοτεχνώντας σταδιακά ένα ελλειπτικό μωσαϊκό της πόλης”.
Οι φωτογράφοι που πήραν μέρος στους τρεις εικαστικούς περιπάτους είναι οι:

Κωστής Αργυριάδης, Στέργιος Καράβατος, Κοσμάς Παυλίδης, Αχιλλέας Τηλέγραφος (Μπεχ Τσινάρ / 2012)
Γιώργος Μπούτικος, Σίμος Σαλτιέλ, Ιωάννα Φωτιάδου (Αρετσού – Νέα Κρήνη / 2013)
Θόδωρος Ανδρεάδης, Εύη Γιαννακού, Λία Ναλμπαντίδου, Γιάννης Παντελίδης (Άνω Πόλη / 2014)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου