ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

«Λεωφορείο ο Πόθος» στο θέατρο Άνεσις

ΤΕΤΑΡΤΗ 19-11-2014


Το θέατρο Άνεσις, μετά από τη μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία των δύο τελευταίων χρόνων, «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην», ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το αριστουργηματικό έργο θρύλο του Τένεσι Ουίλιαμς, «Λεωφορείο ο Πόθος», που θα κάνει πρεμιέρα τελικά στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου το Σάββατο 22 Νοεμβρίου.




Τη σκηνοθεσία υπογράφει ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες θεάτρου στην Ευρώπη, ο Γεωργιανός Λεβάν Τσουλάτζε, ο οποίος έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Ο κορυφαίος Θάνος Μικρούτσικος έχει αναλάβει τη μουσική σύνθεση της παράστασης και η μετάφραση είναι του Ερρίκου Μπελιέ.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελείται ο χαρισματικός Σταύρος Λίτινας. 

Η Κατερίνα Λέχου θα αναμετρηθεί με την πιο εμβληματική ηρωίδα του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου, τη Μπλανς Ντυμπουά, ενώ ο Τάσος Ιορδανίδης θα ερμηνεύσει τον Στάνλεϊ Κοβάλσκι.

Η Μπλανς Ντυμπουά, μια υπερευαίσθητη, ώριμη ηλικιακά -και διόλου συναισθηματικά- γυναίκα φτάνει εξαντλημένη και πάμπτωχη στην πόρτα της μικρότερης αδελφής της Στέλλα και του συζύγου της Στάνλεϊ Κοβάλσκι. Η Μπλανς εγκαθίσταται σχεδόν απρόσκλητη στο ολίγων τετραγωνικών φτωχικό σπίτι του ζευγαριού και επιμένει να ζει νοσταλγώντας περασμένα μεγαλεία. Η κόντρα της Μπλανς με τον πουριτανό και σκληροτράχηλο οικονομικό μετανάστη από την Πολωνία, Στάνλεϊ, κρύβει έναν απαγορευμένο και έντονο ερωτισμό.

Νέα πρεμιέρα: Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014
Τετάρτη 19:30
Πέμπτη 20:00
Παρασκευή 21:00
Σάββατο 21:00
Κυριακή 19:30
Πληροφορίες: Τηλ.: 210 7488881 & 210 7488882




ΠΗΓΗ. newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου