ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Θυσία στο κέρδος το μορφωτικό δικαίωμα

ΚΥΡΙΑΚΗ 19-10-2014


«Ενίσχυση της διασύνδεσης του εκπαιδευτικού συστήματος με τον κόσμο της εργασίας», «ενθάρρυνση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας». 


Πρόκειται για βασικούς στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση για την Παιδεία μέσω ΕΣΠΑ μέχρι το 2020 και που θυμίζουν, σε όσους το ξεχνούν, ότι στην Παιδεία υπάρχει στρατηγική και είναι και πολύ συγκεκριμένη. 

Εκπαίδευση που θα ορίζουν αποκλειστικά οι ανάγκες του κεφαλαίου, σχολείο που θα φτιάχνει συνείδηση πειθήνια στο αφεντικό, που θα έχει «κατανόηση» σε κάθε εξωφρενική απαίτηση, στο όνομα της ανάπτυξης της «επιχειρηματικότητας» και όχι ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών και των νέων, για να μπορούν να αναπτύσσονται ως κοινωνικοί άνθρωποι που θα δρουν για τις δικές τους, τις λαϊκές ανάγκες. 

Παραγωγή έρευνας, νέας γνώσης, προσαρμοσμένης στις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, θα γίνεται η ίδια εμπόρευμα και όχι έρευνα και νέα γνώση για τη βελτίωση και ανάπτυξη της ζωής των ανθρώπων. 

Μάλιστα, θέλουν να πείσουν το λαό, τον οποίο έχουν φορτώσει τα αδιέξοδά τους, ότι το σημερινό σχολείο φταίει για το ότι υπάρχει ανεργία και φτώχεια, προκειμένου να εξασφαλίσουν συναίνεση στις αναδιαρθρώσεις. 

Για να τον πείσουν ότι πρέπει να θυσιάσει κοντά στα υπόλοιπα και το δικαίωμα των παιδιών του στη μόρφωση, για την «ανάκαμψη»...



ΠΗΓΗ. ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου