ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ποιος κερδίζει απ' τον πόλεμο;

ΤΕΤΑΡΤΗ 22-10-2014



Διαβάζουμε στην «Καθημερινή», 21/10/2014: «Ποιος κερδίζει τον πόλεμο; 

Η αμυντική βιομηχανία. Η τιμή της μετοχής της "Lockheed Martin", για παράδειγμα, έχει ανεβεί 9,3% τους τελευταίους τρεις μήνες.

Η "Raytheon", η οποία διαθέτει και μια ισραηλινή θυγατρική, έχει αυξήσει τις τιμές των μετοχών της κατά 3,8% το τελευταίο διάστημα, όσο και η "Northrop Grumman", ενώ η "General Dynamics", κατά 4,3%. Την ίδια στιγμή, αυξάνονται και τα κέρδη. 


Οταν οι Αμερικανοί αποφάσισαν να επεκτείνουν τους βομβαρδισμούς στη Συρία, τον Σεπτέμβριο, η "Raytheon" εξασφάλισε ένα νέο συμβόλαιο, ύψους 251 εκατομμυρίων δολαρίων, για να προμηθεύσει το αμερικανικό ναυτικό με περισσότερους πυραύλους "Τόμαχοκ". 

Τα αμερικανικά πολεμικά πλοία εκτόξευσαν 47 "Τόμαχοκ" και κάθε ένας από αυτούς στοιχίζει 1,4 εκατομμύριο δολάρια, συνολικά 65,8 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε ένα 24ωρο. Ηδη έχουν αυξηθεί οι παραγγελίες για αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού, κατασκοπευτικά αεροσκάφη U-2 και P-8, καθώς και ρομποτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη».

Ετσι ήταν και έτσι θα είναι όσο θα υπάρχουν ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι. 

Μοίρασμα αγορών, πηγών Ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς και ταυτόχρονα κέρδη στην πολεμική βιομηχανία. 

Ολα τα άλλα: υπεράσπιση της «ελευθερίας», πόλεμος ενάντια στο «σκοταδισμό» και την «τρομοκρατία», η αγανάκτηση για τα φρικιαστικά εγκλήματα των τζιχαντιστών που οι ίδιοι έφτιαξαν και ενίσχυσαν έχουν μόνο σκοπό να ξεγελάσουν τους λαούς.


ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου