ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Ακρόπολη

ΤΡΙΤΗ 23-9-2014

 Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης και του διαπολιτισμικού διαλόγου, το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, καθώς και τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Παρασκευή 27, μέχρι και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.
  
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό θεσμό στον τομέα του πολιτισμού, στον οποίο από το 2003 συμμετέχουν και οι 50 χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Πολιτισμού.

Τις ημέρες αυτές η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε συγκεκριμένες ώρες για τους επισκέπτες του μουσείου, ενώ θα πραγματοποιηθούν θεματικές παρουσιάσεις από τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές για τα αριστουργήματα του Μουσείου και τα χρώματα των αρχαϊκών αγαλμάτων.

Η παρουσίαση θα ξεκινήσει από την περίφημη προτομή του Αριστοτέλη που ανακαλύφθηκε το 2005 στις ανασκαφές του οικοπέδου του Μουσείου, ενώ στη συνέχεια οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν σε παρουσιάσεις και συζητήσεις για τα αρχαία πρόσωπα του Μουσείου. 

Μέσα από την ιδιαίτερη αυτή ξενάγηση στο Μουσείο οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν εκθέματα από την αρχαϊκή περίοδο έως την ύστερη αρχαιότητα, αρχαίες γραπτές πηγές και πλούσιο εποπτικό υλικό με στόχο την εξοικείωσή τους με ανώνυμα και επώνυμα υπαρκτά πρόσωπα της αρχαιότητας μέσα από μια σύγχρον σκοπιά.

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 π.μ. έως τις 10 μ.μ. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες από τις 7 μ.μ. έως τις 10 μ.μ.

Την ημέρα αυτή το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα λειτουργεί κανονικά όπως κάθε Παρασκευή έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Πρόγραμμα θεματικών παρουσιάσεων:

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου:

«Αριστουργήματα στο Μουσείο Ακρόπολης»: στις 6 μ.μ. στα αγγλικά και στις 8 μ.μ. στα ελληνικά


«Αρχαϊκά Χρώματα»: στις 11 π.μ. στα αγγλικά και στις 12 μεσημ. στα ελληνικά


Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου & Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου:

«Αριστουργήματα στο Μουσείο Ακρόπολης»: στις 11:30 π.μ. στα αγγλικά και στις 12:30 μ.μ. & 5:30 μ.μ. στα ελληνικά


«Αρχαϊκά Χρώματα»: στη 1 μ.μ. στα αγγλικά και στις 2 μ.μ. στα ελληνικά




ΠΗΓΗ. 7imeres.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου