ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ - Τους πιέζουν να αποδεχθούν την ... «εθελούσια»

ΚΥΡΙΑΚΗ 28-9-2014


 
Πίεση στους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου» ασκούν στελέχη της «Alpha Bank», σύμφωνα με καταγγελία της ΕΣΑΚ Εργαζομένων (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ).





 Υπενθυμίζεται ότι στόχος του προγράμματος είναι η μείωση του προσωπικού περίπου κατά 20%, κυρίως όσων έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης στα Ειδικά Ταμεία ή βρίσκονται κοντά στη θεμελίωση.

Ωστόσο φαίνεται ότι ο στόχος δεν θα επιτευχθεί έως τις 30 Σεπτέμβρη, όταν και λήγει το πρόγραμμα. 

Γι' αυτό, όπως καταγγέλλει η ΕΣΑΚ, ανώτερα διευθυντικά στελέχη επικοινωνούν τηλεφωνικά με εργαζόμενους και τους αναφέρουν ότι θα απολυθούν σε περίπτωση που δεν κάνουν χρήση του προγράμματος γιατί «δεν είναι στο αυριανό πλάνο της τράπεζας» ή καλούν εργαζόμενους στη Διεύθυνση Προσωπικού λέγοντάς τους ότι δεν είναι αποδοτικοί...

Να σημειωθεί ότι μεγάλες ευθύνες γι' αυτή την κατάσταση φέρουν όλες οι άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις που στηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς έχουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στηρίξει το πρόγραμμα. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι η πλειοψηφία του Συλλόγου εργαζομένων Alpha Bank έβγαλε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει πως «η πρόταση της Τράπεζας, για όσους έχουν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, είναι απόλυτα θετική και αποτελεί ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς όλων των παλαιών συναδέλφων ιδιαίτερα αυτήν τη χρονική στιγμή που στο χρηματοπιστωτικό τομέα συντελούνται δραματικές αλλαγές»

Μια εκτίμηση που τα πράγματα δείχνουν ότι δεν συμμερίζονται οι εργαζόμενοι και γι' αυτό δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα.



ΠΗΓΗ. ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου