ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Bloomberg: Παύλος Στελλάκης, το στέλεχος που έβγαλε εκατομμύρια από την ‘κρατική’ Εθνική

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-6-2014


Λίγοι τραπεζίτες στο Λονδίνο θα ζήλευαν μια θέση σε ελληνική τράπεζα υπό κρατικό έλεγχο, γράφει το Bloomberg. 
Μια ματιά όμως στο σπίτι αξίας 14,2 εκατομμυρίων δολαρίων στη Belgravia (ένα τετράγωνο μακριά από τα ανάκτορα του Buckingham) που αγόρασε ο Παύλος Στελλάκης το 2009, συμπληρώνει, μπορεί να τους κάνει να αλλάξουν γνώμη.

Ο Παύλος Στελλάκης είναι επικεφαλής του τμήματος private equity της Εθνικής Τράπεζας. 
Το 2009, όταν η τράπεζα λάμβανε το πρώτο πακέτο χρημάτων από το ελληνικό κράτος για να αποφύγει τη χρεοκοπία, ο Στελλάκης εισέπραξε μπόνους ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ. 
Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα της τράπεζας, σημειώνει το Bloomberg, από το 2010 και μετά έχει βγάλει τουλάχιστον 60% περισσότερα χρήματα από τον CEO της τράπεζας.

Αν αναρωτιέται κανείς πως γίνεται να συνεχίζονται τέτοιες συμπεριφορές σε μια τράπεζα που μόλις πέρυσι έλαβε άλλο ένα πακέτο στήριξης, αυτή τη φορά 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (11,5 δισ. δολαρίων) από το ελληνικό κράτος, η απάντηση είναι απλή.

Παρ’ όλο που το κράτος έχει, στα χαρτιά, το 57% της τράπεζας, η αμοιβή του Στελλάκη ορίζεται, σύμφωνα με το site της εταιρίας, από μια τριμελή επιτροπή, στην οποία συμμετέχει ο ίδιος.

Αν, επίσης, κάποιος διερωτάται αν οι αμοιβές αυτές είναι ανάλογες της επίδοσης του τμήματος private equity του οποίου ο Στελλάκης προΐσταται, το Bloomberg επιλύει την απορία, υπογραμμίζοντας πως οι αποδόσεις ήταν χειρότερες της πλειονότητας των αντίστοιχων τμημάτων. 

Συγκεκριμένα, τα 10 funds που συγκέντρωσε από το 2001 μέχρι το 2011 έχασαν το 25* του επενδεδυμένου κεφαλαίου ύψους πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ.

Ο 55χρονος Στελλάκης, που διαθέτει επίσης σπίτια στη Νέα Υόρκη και τη Νότιο Γαλλία, ενώ είναι κάτοχος, μεταξύ άλλων, μιας Bentley και δύο Porsche, αρνήθηκε να μιλήσει στο Bloomberg. 
Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας καθώς και του τμήματος private equity αρνήθηκαν επίσης.



ΠΗΓΗ. diethni
Λίγοι τραπεζίτες στο Λονδίνο θα ζήλευαν μια θέση σε ελληνική τράπεζα υπό κρατικό έλεγχο, γράφει το Bloomberg. Μια ματιά όμως στο σπίτι αξίας 14,2 εκατομμυρίων δολαρίων στη Belgravia (ένα τετράγωνο μακριά από τα ανάκτορα του Buckingham) που αγόρασε ο Παύλος Στελλάκης το 2009, συμπληρώνει, μπορεί να τους κάνει να αλλάξουν γνώμη. 
Ο Παύλος Στελλάκης είναι επικεφαλής του τμήματος private equity της Εθνικής Τράπεζας. Το 2009, όταν η τράπεζα λάμβανε το πρώτο πακέτο χρημάτων από το ελληνικό κράτος για να αποφύγει τη χρεοκοπία, ο Στελλάκης εισέπραξε μπόνους ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα της τράπεζας, σημειώνει το Bloomberg, από το 2010 και μετά έχει βγάλει τουλάχιστον 60% περισσότερα χρήματα από τον CEO της τράπεζας.
Παύλος Στελλάκης
O Παύλος Στελλάκης
Αν αναρωτιέται κανείς πως γίνεται να συνεχίζονται τέτοιες συμπεριφορές σε μια τράπεζα που μόλις πέρυσι έλαβε άλλο ένα πακέτο στήριξης, αυτή τη φορά 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (11,5 δισ. δολαρίων) από το ελληνικό κράτος, η απάντηση είναι απλή. Παρ’ όλο που το κράτος έχει, στα χαρτιά, το 57% της τράπεζας, η αμοιβή του Στελλάκη ορίζεται, σύμφωνα με το site της εταιρίας, από μια τριμελή επιτροπή, στην οποία συμμετέχει ο ίδιος.
Αν, επίσης, κάποιος διερωτάται αν οι αμοιβές αυτές είναι ανάλογες της επίδοσης του τμήματος private equity του οποίου ο Στελλάκης προΐσταται, το Bloomberg επιλύει την απορία, υπογραμμίζοντας πως οι αποδόσεις ήταν χειρότερες της πλειονότητας των αντίστοιχων τμημάτων. Συγκεκριμένα, τα 10 funds που συγκέντρωσε από το 2001 μέχρι το 2011 έχασαν το 25* του επενδεδυμένου κεφαλαίου ύψους πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ.
Ο 55χρονος Στελλάκης, που διαθέτει επίσης σπίτια στη Νέα Υόρκη και τη Νότιο Γαλλία, ενώ είναι κάτοχος, μεταξύ άλλων, μιας Bentley και δύο Porsche, αρνήθηκε να μιλήσει στο Bloomberg. Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας καθώς και του τμήματος private equity αρνήθηκαν επίσης.
- See more at: http://www.diethni.gr/paylos-stellakis/#sthash.NPvBIqys.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου