ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Από 24 Ιουνίου έως και 14 Ιουλίου θα μπορούν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό

ΔΕΥΤΕΡΑ 23-6-2014


Σε λειτουργία τίθεται από αύριο, Τρίτη, η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων, μέσα από την οποία οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, θα έχουν τη δυνατότητα να επεξεργάζονται το μηχανογραφικό τους, έως ότου ανακοινωθούν οι βαθμοί. 






Οι υποψήφιοι έχουν κληθεί από τις 18 Ιουνίου να προσέλθουν στο λύκειό τους, προκειμένου να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ο οποίος τους είναι χρήσιμος για την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους.

Έτσι, από αύριο μπορούν, με το password και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων, να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr

Μάλιστα, έως την ημέρα της ανακοίνωσης των βαθμολογιών, οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται, να μελετούν και να επεξεργάζονται το μηχανογραφικό τους, κάνοντας προσωρινή αποθήκευση (πρόχειρο μηχανογραφικό).

Από την ανακοίνωση των βαθμών έως και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου οι υποψήφιοι θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση, επιλέγοντας «ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ».

Στη συνέχεια, το μηχανογραφικό δελτίο καταχωρίζεται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και δεν είναι δυνατή καμία τροποποίηση.

Προσωρινή Αποθήκευση

Αναλυτικά, οι υποψήφιοι αφού συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους μπορούν να επιλέξουν την Προσωρινή Αποθήκευση, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή, να προχωρήσουν στις αλλαγές που επιθυμούν. 

Μάλιστα, αυτή τη διαδικασία της Προσωρινής Αποθήκευσης μπορούν να την επαναλάβουν όσες φορές θέλουν. 
Στην τελική τους επίσκεψη, θα περάσουν πάλι όλα τα πρώτα βήματα, αν θέλουν θα αλλάξουν πάλι κάποιες προτιμήσεις τους και θα φτάσουν στο τελικό στάδιο της οριστικοποίησης, μετά την ανακοίνωση των βαθμών.
Μετά την οριστικοποίηση, που πρέπει να γίνει έως 14 Ιουλίου, αποκτά πλέον αριθμό πρωτοκόλλου (πάνω δεξιά στη σελίδα) και πρέπει αυτό το οριστικοποιημένο Μ.Δ. να το εκτυπώσουν ή/και να το αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους.

Τι να προσέξουν οι υποψήφιοι

Από 24 Ιουνίου έως και 14 Ιουλίου η κατάθεση των μηχανογραφικών
Η υποβολή θα γίνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα http://exams.it.minedu.gov.gr.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να απευθυνθούν στο λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας.

Δίνεται η δυνατότητα τροποποίησης του μηχανογραφικού δελτίου, ακόμη και αν έχει οριστικοποιηθεί, πάντα εντός της προθεσμίας που έχει δοθεί.


 

ΠΗΓΗ. newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου