ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Καταγγελία «βόμβα» Μητρόπουλου: Επίτροπος του ΔΝΤ στα ασφαλιστικά ταμεία!

ΣΑΒΒΑΤΟ 31-5-2014

Στην καταγγελία ότι η κυβέρνηση τοποθέτησε επιτετραμμένο εμπειρογνώμονα του ΔΝΤ στο υπουργείο Εργασίας για να παρακολουθεί τη διαδικασία κατάργησης των επικουρικών συντάξεων και την εφαρμογή της βασικής σύνταξης προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Μητρόπουλος.





Σύμφωνα με την καταγγελία του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση της κυβέρνησης στις 8 Μαΐου 2014, ο τεχνοκράτης του ΔΝΤ Πέτερ Ράτκλιφ ορίστηκε Επίτροπος της τρόικα στα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία, μετά από συμφωνία της μνημονιακής κυβέρνησης με την τρόικα.
Μάλιστα, όπως αναφέρει ήδη το στέλεχος του ΔΝΤ τοποθετήθηκε σε γραφείο στο υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο κ. Μητρόπουλος υποστηρίζει πως κύριο καθήκον του ειδικού εμπειρογνώμονα του ΔΝΤ θα είναι η παρακολούθηση της διαδικασίας κατάργησης των επικουρικών συντάξεων με την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος-βιωσιμότητας των Ταμείων από 1-7-2014, καθώς επίσης και η πιστή εφαρμογή του μνημονιακού νόμου (ν. 3863/2010), που ορίζει ότι από 1-1-2015 το κράτος θα εγγυάται μόνο τη βασική σύνταξη που ανέρχεται σήμερα στα 360 ευρώ.

«Παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της, η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου εμπαίζει απροκάλυπτα τους Έλληνες συνταξιούχους και ασφαλισμένους. 

Προετοιμάζεται να εφαρμόσει τους σκληρούς ασφαλιστικούς νόμους (ν. 3863/2010, 4093/2012 κ.ά.) στο πεδίο των συντάξεων», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , υποστηρίζοντας πως με τη διαρκώς μειούμενη κρατική επιχορήγηση, «η μνημονιακή κυβέρνηση με την πολιτική της σκοπεύει να καταντήσει τα ασφαλιστικά ταμεία θλιβερά και καθημαγμένα φιλανθρωπικά ιδρύματα».


ΠΗΓΗ. newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου