ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Σοβαρές παρενέργειες , στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων

ΤΕΤΑΡΤΗ 28-5-2014

Σοβαρές παρενέργειες, στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, προκαλούν οι χθεσινές δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ΕΥΔΑΠ, αλλά και η επικράτηση της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής και του Γ. Μώραλη στον δήμο Πειραιά.



Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην κυβέρνηση, τόνισε «να μη διανοηθεί την ιδιωτικοποίηση του σημαντικότερου δημόσιου αγαθού, που είναι το νερό. 
Να μη διανοηθεί να προχωρήσει σε εκποιήσεις της δημόσιας περιουσίας και ιδιαίτερα των παραλιών μας ή φιλέτων ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που πρέπει να παραμείνουν στον δημόσιο πλούτο ως φυσική ανεκτίμητη κληρονομιά».

Επιπλέον, η απόφαση του ΣτΕ, με την οποία ακυρώνεται η απόφαση μεταβίβασης μετοχών της ΕΥΔΑΠ στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) «τινάζει στον αέρα» και την πώληση της ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη, μολονότι ο διαγωνισμός είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Μεγαλύτερη ανησυχία στον σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί η εκλογή της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και του συνδυασμού που στηρίζει ο εφοπλιστής Ευάγγ. Μαρινάκης στον Πειραιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταχθεί, από την αρχή, κατά της συμφωνίας, με κοινοπραξία επενδυτών, υπό τον όμιλο Λάτση για το Ελληνικό. 

Η κ. Δούρου είχε ταχθεί και κατά της πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης, όπως και σειράς άλλων παραχωρήσεων στην Αττική, ενώ σφόδρα αρνητική είναι και στην προώθηση των διαγωνισμών για τα τέσσερα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων, με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

Σε εξέλιξη είναι και ο διαγωνισμός για τον ΟΛΠ, στην πώληση του οποίου αντιδρούν, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η νέα δημοτική αρχή, υπό τον Γ. Μώραλη.


ΠΗΓΗ.metaforespress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου