ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ - Οργανώνουν την πανελλαδική συγκέντρωση στις 19 Ιούνη

ΠΕΜΠΤΗ 29-5-2014


Με περιφερειακές συσκέψεις σε όλη τη χώρα και με άλλες δραστηριότητες, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις προετοιμάζουν την πανελλαδική συγκέντρωση που διοργανώνουν στις  
19 Ιούνη στην Αθήνα, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, με κεντρικό σύνθημα «Οχι στη μείωση των συντάξεων». 

Στην κινητοποίηση καλούν τα μέλη τους απ' όλη τη χώρα οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ.

Οι συνταξιούχοι αντιδρούν στην περικοπή των επικουρικών συντάξεων, από την 1η Ιούλη, καθώς και στις νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις που θα τεθούν σε εφαρμογή από την αρχή του επόμενου χρόνου. 

Κάλεσμα στα σωματεία να στηρίξουν την κινητοποίηση και να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο έχει απευθύνει το ΠΑΜΕ.

Στην κοινή τους ανακοίνωση, οι συνταξιουχικές οργανώσεις σημειώνουν, ανάμεσα σε άλλα: «Ολοι στο δρόμο του αγώνα. 
Να μην τους επιτρέψουμε το νέο έγκλημα. 
Να βάλουμε τέλος στις βάρβαρες αντεργατικές πολιτικές κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου. Εχουμε δικαίωμα να ζήσουμε με αξιοπρεπείς συντάξεις, υγεία και ασφάλεια». 

 Διεκδικούν την αποκατάσταση των συντάξεών τους στο ύψος που βρίσκονταν πριν τις αλλεπάλληλες περικοπές, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών νόμων.


ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου