ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΟΥΚΡΑΝΙΑ - Μπαράζ αντιλαϊκών μέτρων - συνέχιση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-3-2014


Αντιμέτωπος με νέα, πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα θα έρθει ο λαός της Ουκρανίας, με τις συμφωνίες που κλείνει η πραξικοπηματική κυβέρνηση των φιλοϊμπεριαλιστικών, εθνικιστικών και φασιστικών δυνάμεων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για λογαριασμό της πλουτοκρατίας.




Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε χτες τη χορήγηση δανείου ύψους 
14 - 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο του λεγόμενου Διακανονισμού Χρηματοδότησης Αμέσου Ετοιμότητας (Stand Βy Agreement) σε διάστημα δύο ετών. 

Το μνημόνιο αυτό, που θα κάνει αφόρητη την καπιταλιστική βαρβαρότητα, που έτσι και αλλιώς βιώνουν τα λαϊκά στρώματα μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού, προβλέπει αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου για τα λαϊκά νοικοκυριά κατά 50% και πάγωμα μισθών και συντάξεων των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στο Κίεβο, Νικολάι Γκεοργκίεφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, είπε ότι «ελπίζουμε η πρώτη δόση να δοθεί προς το τέλος του Απριλίου», διευκρινίζοντας ότι αυτήν τη στιγμή δεν είναι δυνατόν να προσδιορισθεί το ακριβές ύψος της δόσης.

Ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση σε ό,τι αφορά την Ενέργεια πως «δεν είναι πλέον δυνατή η χρηματοδότηση νέων ελλειμμάτων», λέγοντας ότι η επιδότηση της τιμής του φυσικού αερίου δεν μπορεί να συνεχιστεί. 
Βέβαια, αυτή η μειωμένη τιμή ήταν και αποτέλεσμα των συμφωνιών με τη Ρωσία, που τώρα όμως αναθεωρούνται. 
Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ θέλησε να διασκεδάσει και τις περικοπές μισθών, λέγοντας ότι «δεν πρόκειται για περικοπές, πρόκειται για τη ματαίωση μελλοντικών αυξήσεων», ενώ πρόσθεσε ότι «νέα κοινωνικά προγράμματα πρέπει να προβλεφθούν για την αρωγή του 30% του ουκρανικού πληθυσμού», δηλαδή προετοιμάζεται η διαχείριση της ακόμα μεγαλύτερης φτώχειας.

ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου