ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Κινούμενη μαγνητική τομογραφία

ΔΕΥΤΕΡΑ 31-3-2014


Νέα διαγνωστική μέθοδο με την οποία οι γιατροί έχουν την δυνατότητα να δουν κινούμενες εικόνες συνδέσμων στο σώμα, δημιούργησαν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας. Η μέθοδος ονομάζεται ενεργητική μαγνητική τομογραφία και αποτελεί εξέλιξη της μεθόδου της παραδοσιακής μαγνητικής τομογραφίας.

Σε αντίθεση με την μαγνητική τομογραφία στην οποία το σώμα εκτίθεται σε μεγάλα επίπεδα ακτινοβολίας και πρέπει να παραμείνει εντελώς ακίνητο, ώστε η εικόνα που βλέπουν οι γιατροί να είναι καθαρή, με την νέα μέθοδο οι γιατροί μπορούν να έχουν εικόνα κινούμενων μελών, όπως είναι οι σύνδεσμοι.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Ρόμπερτ Μπουτίν, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Ντέηβις, η σημαντικότερη διαφορά της νέας εξέτασης είναι ότι μπορεί να ποικίλει σύμφωνα με την κάθε περίπτωση, σε αντίθεση με την μαγνητική τομογραφία που είναι ακριβώς ίδια για όλες τις περιπτώσεις.

Για παράδειγμα στην εξέταση του καρπού, που αποτελεί μια από τις πλέον σύνθετες αρθρώσεις του ανθρώπινου σώματος, οι ιατροί μπορούν να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο όλα τα τμήματα του διαδρούν μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τον ορθοπεδικό, Ρόμπερτ Ζάμπο, η νέα διαγνωστική μέθοδος λύνει πολλά από τα προβλήματα της σύγχρονης ιατρικής και θα οδηγήσει στην δημιουργία καταλληλότερων προϊόντων για την βελτίωση της θεραπείας και της ζωής των ασθενών.

Η νέα διαγνωστική μέθοδος της ενεργητικής μαγνητικής τομογραφίας, θα δώσει την δυνατότητα στους γιατρούς να κατανοήσουν και τα υπόλοιπα κινούμενα μέλη του σώματος, όπως είναι οι μύες και οι τένοντες.

Όπως υποστηρίζουν οι γιατροί, περεταίρω εξελίξεις αναμένονται γύρω από την νέα διαγνωστική μέθοδο, η οποία θα συνεισφέρει στην δημιουργία καλύτερων προσθετικών μελών. 


ΠΗΓΗ. gr.voanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου