ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Σβόμποντα «Κανένας πολίτης της Ευρώπης δεν έχασε ούτε ένα σεντ βοηθώντας την Ελλάδα»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-1-2014

Σβόμποντα: Δεν είμαι ευνοϊκός, είμαι δίκαιος

«Κανένας πολίτης της Ευρώπης δεν έχασε ούτε ένα σεντ βοηθώντας την Ελλάδα», επισήμανε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, δίνοντας έτσι τη δική του απάντηση στον «μύθο» που καλλιεργείται στο εξωτερικό ότι οι πολίτες της Ευρώπης επιβαρύνονται οικονομικά, προκειμένου να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Στην ομιλία που έκανε στην εκδήλωση για ένα νέο ξεκίνημα στην Ευρώπη που οργάνωσαν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες στη Θεσσαλονίκη ο κ. Σβόμπονα απάντησε και σε όσους είναι ευνοϊκός προς την Ελλάδα. «Δεν είμαι ευνοϊκός, είμαι δίκαιος», δήλωσε και εξήγησε ότι έχει επισκεφθεί πολλές φορές τη χώρα μας και διαπίστωσε τα βήματα που έχουν γίνει.

Κάλεσε την Ευρώπη να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την κρίση και είπε ότι και ευρωπαϊκές Τράπεζες έδιναν δάνεια στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί δανειακό πρόβλημα.

Απευθύνθηκε και στην Τρόϊκα, ζητώντας να βοηθήσει κι αυτή την Ελλάδα, κι έστειλε το μήνυμα ότι «μόνο μαζί μπορούμε να βγούμε από την κρίση», αναφέροντας ότι προβλήματα ανεργίας και μερικής απασχόλησης υπάρχουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Χρειαζόμαστε την Ελλάδα και η Ελλάδα χρειάζεται εμάς. 
Χρειάζεται μια Ευρώπη της αλληλεγγύης», είπε χαρακτηριστικά..

ΠΗΓΗ. newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου