ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Δανία: Ξεκάθαρα ταξικό το χριστουγεννιάτικο μήνυμα της πρωθυπουργού

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-12-2013

Η Χέλε Τόρνινγκ με τον Μπαράκ Ομπάμα 




Πριν περίπου ένα μήνα ψηφίστηκε από την δανέζικη Βουλή με μεγάλη πλειοψηφία ένας από τούς πιο αντιλαϊκούς προϋπολογισμού. 
Με ραγδαίες περικοπές στις κοινωνικές παροχές και ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, όπου σιγά - σιγά μπαίνουν οι βάσεις για την παράδοσή τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Ακόμα πριν μια εβδομάδα ψηφίστηκε η αναδιάρθρωση του συστήματος χορήγησης επιδόματος ασθένειας με βάση το οποίο θα είναι πολύ δύσκολο για τους ασθενής και ιδιαίτερα τους μακροχρόνια ασθενής να λαμβάνουν κάποιο επίδομα όπως γινόταν μέχρι σήμερα αφού κάθε τόσο θα περνάνε από επιτροπές εξειδικευμένες στο να απορρίπτουν τα αιτήματά τους.

Την 1η Γενάρη του 2014 μπαίνει σε εφαρμογή και ο νέος νόμος για την παροχή οικονομικής βοήθειας σε άτομα με έκτακτες ανάγκες. 
Ο νόμος αυτός που αποκλείει κάθε βοήθεια σε νέους κάτω των 30, έχει σκοπό σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες του την εξοικονόμηση πάνω από 500 εκατομμυρίων Κορωνών κάθε χρόνο, και αφορά άτομα με ψυχικές ασθένειες, με ειδικές ανάγκες, άτομα που ξαφνικά έχασαν το επίδομα ανεργίας κ.α. 
Με βάση τον νέο νόμο για να δικαιούται κάποιος οικονομική βοήθεια θα «πρέπει να προσφέρει στην κοινωνία», γεγονός που σημαίνει ότι τα άτομα αυτά θα φροντίζουν για την καθαριότητα δημόσιων χώρων που σημαίνει τσάμπα εργατικό δυναμικό για τους δήμους που έχουν αποφασίσει μαζικές απολύσεις υπαλλήλων στην επόμενη χρονιά.

Και σαν να μη φτάνουν όλα τα παραπάνω, χτες στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα η πρωθυπουργός Χέλε Τόρνινγκ, ανακοίνωσε ότι για να πάρει ουσιαστικά μπρος η ανάπτυξη θα πρέπει να παρθούν κι άλλα δραστικά μέτρα που θα συμβάλλουν στο να γίνουν οι δανέζικες επιχειρήσεις πιο ανταγωνιστικές στη διεθνή αγορά. 
«Έχουμε» είπε «συστήσει μια επιτροπή για την πιο αποτελεσματική παραγωγικότητα,της οποίας το πόρισμα αναμένεται μετά τις γιορτές. Οι εταιρίες θα πρέπει να διευκολυνθούν σε γραφειοκρατικά εμπόδια και θα πρέπει να ελαττωθεί δραστικά η φορολόγησή τους». 



ΠΗΓΗ. 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου