ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Χριστούγεννα στο Belle Amie! Τι μας περιμένει στο θρυλικό στέκι του Πειραιά;;;

ΤΡΙΤΗ 24-12-2013


Υπάρχει ένας χώρος που εδώ και σχεδόν τρεις μήνες πράττει από μόνος του με γιορτινό τρόπο, αφού η ίδια η δομή και η λειτουργία του είναι μια γιορτή των πέντε αισθήσεων.
Το βλέμμα ξεκουράζεται στην νεοκλασική αρχιτεκτονική, η ακοή θάλπεται από αγαπημένα ακούσματα, η γεύση και η όσφρηση οξύνονται από τις παραδοσιακές γεύσεις που προσφέρονται ακατάπαυστα αλλά το κυριότερο είναι η αφή που καθώς ερχόμαστε σε επαφή με την επίπλωση και τα λειτουργικά σκεύη δημιουργείται μια ένταση καθώς μας διαπερνά η διαχρονικότητα.

Το Belle Amie λοιπόν ετοιμάζεται να περάσει τις πρώτες του γιορτές μαζί σας και σας παρουσιάζει ουκ ολίγα δρώμενα.

 αυτές τις μέρες θα συνυπάρξουν τέσσερις αυθεντικές τέχνες:
Μουσική ζωντανή από αγαπημένα σχήματα, διαφόρων μουσικών σκηνών. Εικαστικές παρεμβάσεις από νέους σκιτσογράφους αλλά και διαγωνισμός φωτογραφίας που ήδη έχει ξεκινήσει.
Μικρά θεατρικά δρώμενα και τέλος, η φυσική αρχιτεκτονική
που δημιουργεί από μόνη της τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις των θαμώνων.

Όλα αυτά σε τρία επίπεδα. Έξω στον αύλειο χώρο στην γιορτινή ατμόσφαιρα της πόλης με σόμπες και την αέναη ελπίδα για λευκά Χριστούγεννα, μέσα στη θαλπωρή της συντροφικότητας και τέλος στον όροφο με το διαμπερές της οροφής του ισογείου και το bar στολισμένο κι έτοιμο για τις μουσικές εξερευνήσεις.
Το Belle Amie λοιπόν ετοιμάζεται να περάσει τις πρώτες του γιορτές μαζί σας και σας παρουσιάζει ουκ ολίγα δρώμενα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

OPERA CHAOTIQUE
22/12

Tenorman: Γιώργος Τζιουβάρας/ Vocals / Piano & Mystery/
Voodoo Drummer: Χρήστος Κουτσογιάννης/ Drums & Tricks
GADJO DILO
23/12

Όταν το ρεμπέτικο και το ελαφρολαϊκό συνάντησε το swing στου Μπελαμί το ουζερί. Τη Δευτέρα 23.12.2013 οι Gadjo Dilo παρουσιάζουν το καινούργιο τους άλμπουμ "Manouche De Grec" στο ιστορικό στέκι του Πειραία "Βelle Amie", Αγγέλου Μεταξά 11, Πασαλιμάνι.

ΓΙΩΡΓΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
24/12

Ο Γιώργης Χριστοδούλου, ο πιο Ευρω-παίος έλληνας τραγουδοποιός που συμπληρώνει φέτος δεκαπέντε χρόνια στη δισκογραφία, μόνιμος κάτοικος Βαρκελώνης τα τελευταία δύο χρόνια, έρχεται για συναυλίες στην Ελλάδα.

BELLEVILLE
28/12

Οι Belleville είναι ένα γκρούπ που μετράει δύο χρόνια ζωής. Έμπνευση του ονόματός τους φυσικά αποτέλεσε η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Sylvain Chomet, les Triplettes de Belleville. H σκοτεινή ατμόσφαιρα των cabaret του μεσοπολέμου, η μελαγχολική και νοσταλγική διάθεση, οι λεπτές πινελιές χιούμορ, συνοδεύουν αισθητικά τη μουσική τους. Οι επιρροές τους ξεκινούν από την jazz και την blues, το swing του μεσοπολέμου, την μουσική για το θέατρο, και κάθε μορφή σύγχρονης προσέγγισης όλων των προηγουμένων.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ
29/12

Ο Δαυίδ Ναχμίας και ο Μπάμπης Βελισσάριος προτείνουν το ρεσιτάλ με τίτλο "Τραγούδια Ραδιοφώνου". Μία παράσταση γεμάτη απ' τα τραγούδια και την ξεχασμένη ατμόσφαιρα των πρώτων ραδιοφωνικών χρόνων, όπως το γνώρισαν οι Αθηναίοι απ' το 1938 μέχρι το 1960.

TANGUERISSIMO
30/12

Τρεις σολίστ του τάνγκο διαφορετικής μουσικής αφετηρίας συνθέτουν το εξειδικευμένο tango γκρουπ Tanguerissimo.

ΤΑ 45ΑΡΙΑ & ALEX DE PARIS
31/12

Τα 45άρια, το ρεμπέτικο τρίο. Εραστές του γραμμοφώνου θα σας ταξιδέψουν σε νοσταλγικές βραδιές από τα στενά της Πλάκας στα σοκκάκια του Πειραιά, ώς τις μακρινές φαβέλες του Μεξικού. Στη φωνή η Νανά Περράκη, στην τρομπέτα ο Αντώνης Σταυρινός και στο πιάνο ο Σταύρος Πηλίχος.

Info
Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλατεία Κανάρη, Πειραιάς.
Τηλ.: 2104175740


ΠΗΓΗ. athensmagazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου