ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΜΕΤΑΞΑ» Συγχωνεύσεις κλινικών αντί για προσλήψεις


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-11-2013

Δίμηνη αναμονή των ασθενών για ογκολόγο και έναρξη ακτινοθεραπείας μετά το τέλος Γενάρη 2014, καταγγέλλουν οι γιατροί
Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, επιδιώκεται να «κουκουλωθούν» με συγχωνεύσεις κλινικών στο «Μεταξά»

Μεθοδεύσεις για συγχώνευση των δύο Ογκολογικών Κλινικών του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Μεταξά» σε μία, των δύο Ακτινοθεραπευτικών Κλινικών σε μία και των δύο Χειρουργικών Κλινικών σε μία, καταγγέλλουν οι γιατροί, προειδοποιώντας για παραπέρα υποβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει το νοσοκομείο, σε μια περίοδο που η επίπτωση του καρκίνου αυξάνεται και οι λίστες αναμονής των ασθενών μακραίνουν επικίνδυνα.Σύμφωνα με την καταγγελία των γιατρών, υπάρχουν τεράστιες αναμονές για εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία και για την έναρξη αντικαρκινικής θεραπείας. 

Για παράδειγμα, αν κάποιος ασθενής θελήσει σήμερα να κλείσει ένα ραντεβού με ογκολόγο στο «Μεταξά», δε θα μπορέσει, γιατί οι λίστες είναι πλήρεις για το επόμενο δίμηνο.

Το σύστημα για το άλλο δίμηνο θα ανοίξει στις 09/12/13 και αναμένεται να πληρωθεί αυθημερόν. Επίσης, όποιος ασθενής έχει ήδη εξεταστεί από ακτινοθεραπευτή και θέλει να προγραμματίσει την έναρξη της ακτινοθεραπείας του, η πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία είναι στις 21 Γενάρη 2014, δηλαδή δύο μήνες μετά.

Να σημειωθεί ότι από τις 156 θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, που προβλέπονται από τον Οργανισμό, υπηρετούν σήμερα μόνο 96. Για τη συγχώνευση των κλινικών, η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει ότι όχι μόνο δεν αποτελεί λύση, αλλά αντίθετα θα επιδεινώσει την υπάρχουσα κατάσταση.

«Η δημιουργία κλινικών που θα νοσηλεύουν 80 και πλέον ασθενείς υποβαθμίζει την περίθαλψή τους και είναι επισφαλής προοπτική γι' αυτούς. Οταν μάλιστα κατά τη διάρκεια της εφημερίας οι ασθενείς αυτοί βρίσκονται υπό την ευθύνη ενός ειδικευμένου σε εφημερία ετοιμότητας ιατρού (σ.σ. τηλεφωνικά ειδοποιείται αν χρειαστεί) τα πράγματα θα είναι επιεικώς τραγικά», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Την αντίθεσή της στην ίδρυση «κλινικών - φαντάσματα, αποθήκες ψυχών χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις συνθήκες ασφάλειας για τους ασθενείς» στα νοσοκομεία «Αγία Βαρβάρα» και Πολυκλινική, που καταργήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο, εκφράζει η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).
 
 
ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου