ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ Οι εργαζόμενοι να αλλάξουν την κατάσταση στη ΔΕΛΤΑ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-11-2013

         Ανακοίνωση με αφορμή την προκλητική στάση της εργοδοσίας στην τελευταία τριμερή συνάντηση για τη μείωση των μισθών

Προκλητική εμφανίστηκε η εργοδοσία της ΔΕΛΤΑ στην πρόσφατη τριμερή συνάντηση, που ζήτησε η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών στο υπουργείο Εργασίας, για τις μειώσεις μισθών που προωθεί. 
 Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία προχώρησε στο κόψιμο μισού μισθού για το Δεκέμβρη του 2013 και άλλο τόσο το Δεκέμβρη του 2014 (σύνολο ένας μισθός), καθώς και στο 1/3 του μισθού για άλλους δύο μήνες του 2014 (άλλα 2/3 ενός μισθού). 
Συνολικά, μέσα σε ένα χρόνο «κόβει» ένα μισθό και τα 7/10 ενός ακόμα!
 
Η εργοδοσία προσπάθησε να εμφανίσει ότι οι μειώσεις έγιναν με τη συγκατάθεση των εργαζομένων, επιδεικνύοντας τις υπογραφές 1.320 από αυτούς. «Ομως, γνωρίζουν άπαντες ότι η "συμφωνία" για τις μειώσεις στους μισθούς έγινε με το πιστόλι στον κρόταφο για τους εργαζόμενους, μέσω τρομοκρατίας και απειλών, όπως υπογράφεις ή απολύεσαι», τονίζει η Ομοσπονδία, σε ανακοίνωσή της.

Στην ίδια συνάντηση η ΔΕΛΤΑ παρουσίασε ισολογισμό με ζημιές 100 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια, όταν, όπως υπογραμμίζει η Ομοσπονδία, «παραμένει το μεγαλύτερο μονοπώλιο γάλακτος στη χώρα, έχει βγει κερδισμένη από την καπιταλιστική κρίση, αφού οι ανταγωνιστικές εταιρείες (ΑΓΝΟ, ΜΕΒΓΑΛ) είτε έκλεισαν, είτε συρρικνώθηκαν, και προχωράει σε επένδυση άνω των 70 εκατ. ευρώ στο Αμπού - Ντάμπι της Σαουδικής Αραβίας και κατασκευάζει εργοστάσιο παραγωγής γάλακτος στις ΗΠΑ».
Η Ομοσπονδία, απευθυνόμενη στους εργάτες της ΔΕΛΤΑ, τονίζει ανάμεσα στα άλλα: «Ο στόχος των βιομηχάνων και της ΔΕΛΤΑ είναι οι μισθοί να πάνε στα 400 ευρώ. 
Να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο χωρίς δικαιώματα (...) 
Οι αντιπρόσωποι ιδιώτες στη διανομή το νιώθουν ήδη στο πετσί τους (...) 
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΛΤΑ να συσπειρωθούν στα κλαδικά συνδικάτα τους σε κάθε νομό, να γίνουν μέλη τους, να δημιουργήσουν εργοστασιακές επιτροπές, να μπουν μπροστά, να οργανώσουν τον αγώνα. 
Οι αντιπρόσωποι στη διανομή να συγκροτήσουν ενιαίο μέτωπο με τους εργάτες γιατί έχουν κοινό συμφέρον. 
Τώρα να μπουν οι βάσεις να αλλάξει η κατάσταση στη ΔΕΛΤΑ».


ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου