ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Το Μαξίμου δείχνει τις πόρτες «εξόδου» και «εισόδου» στο Δημόσιο

ΤΕΤΑΡΤΗ 27-11-2013

 
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου. 
 


Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ενημέρωση από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων. 

Όπως αποφασίστηκε, σε 15 μέρες θα ξεκινήσει η επανατοποθέτηση 2.858 δημοτικών αστυνομικών, ενώ στη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση και για το δεύτερο κύμα κινητικότητας, άλλων 12.500 υπαλλήλων, που θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2014.

Το δεύτερο αυτό κύμα θα προέλθει από τον ΕΟΠΥΥ, τους ΟΤΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ θα ξεκινήσει άμεσα και η αξιολόγηση των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, με απότερο σκοπό τα «λουκέτα».
Παράλληλα, δόθηκε εντολή να προχωρήσει η συζήτηση για την κάλυψη του στόχου πρόσληψης άνω των 10.000 υπαλλήλων σε υγεία, ασφάλεια και φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Πρόσθετα, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης μετά την επιστροφή του από τη Ρόδο και την Ψέριμο, ενημέρωσε κατά τη διάρκεια του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου για την κατάσταση στα δύο νησιά που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μιχελάκης μίλησε για επιτάχυνση των διαδικασιών και απάλειψη των γραφειοκρατικών εμποδίων. 
Παράλληλα, ανακοίνωσε την άμεση εκταμίευση των χρημάτων για την αποκατάσταση των καταστροφών στα δύο νησιά με ένα ποσό 150.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών, 160.000 ευρώ από το υπουργείο Εργασίας και 50.000 ευρώ από την Πολιτική Προστασία.


ΠΗΓΗ. newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου