ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΘΙΑΣΟΣ ΑμΕΑ Μήνυμα αισιοδοξίας και σθένους

ΤΕΤΑΡΤΗ 27-11-2013

Ο ερασιτεχνικός «Κινεζικός Καλλιτεχνικός Θίασος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες», που με 100 και πλέον θεάματά του, τις παραστάσεις του σε Ασία, Αμερική και Ευρώπη, προσφέρει συγκίνηση και αισθητική απόλαυση στο κοινό, θα εμφανιστεί (27 και 28 Νοέμβρη, 8.30μ.μ.) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Οι παραστάσεις του θιάσου, που δημιουργήθηκε το 1987, από 30 άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και με αγάπη για τις Τέχνες, αποδεικνύουν τη δημιουργική δύναμη της ανθρώπινης ψυχής και διάνοιας, που υπερνικώντας την έλλειψη όρασης, ομιλίας, ακοής, ή τις κινησιολογικές δυσκολίες, μπορεί να αποκαλύψει τον ψυχοδιανοητικό «πλούτο» και «κόσμο» που κρύβουν οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες. 
Οι νεαροί καλλιτέχνες του θιάσου δεν ακούν αλλά «μιλάνε», έχουν κινησιολογικές ή άλλες δυσκολίες. Με τη μουσική, τα τραγούδια, το χορό τους «υμνούν» τη ζωή, στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας και σθένους, με την ακρίβεια και χάρη της τέχνης τους. 
Τέχνη - «καρπός» επίμονης μάχης με αντιξοότητες, αλλά και διεκδίκησης της ισότητας ως «πρεσβευτές» των 600 εκατομμυρίων ΑμΕΑ σε όλον τον κόσμο.

Από το 1987 μέχρι το 2000, ο θίασος ήταν ερασιτεχνικός. Το 2000, όμως, με την υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας παράστασή του «My Dream» («Το όνειρό μου») καταξιώθηκε τόσο, που από το 2002 άρχισε να δίνει κανονικές παραστάσεις, με μεγάλη επιτυχία. 
Το 2004 εξελίχθηκε σε επαγγελματικό σύνολο, με το σύνθημα «Αλήθεια, Τιμιότητα, Αρετή» και με οδηγό την «Αρμονία και την Αγάπη». 
Ο θίασος υποστηρίζεται από την Κινεζική Ομοσπονδία ΑμΕΑ και τα μέλη του προέρχονται από όλες τις κοινωνικές ομάδες: εργάτες, αγρότες, υπάλληλοι, φοιτητές.
 Αποτελείται από 110 καλλιτέχνες και από 37 διοικητικούς υπαλλήλους. 
Ο μέσος όρος ηλικίας των καλλιτεχνών είναι τα 20 και των διοικητικών τα 29. Αξίζει να σημειωθεί ότι ΑμΕΑ είναι ο πρόεδρος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής και οι υπεύθυνοι Χορού και Μουσικής.

ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου