ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ - Απειλούνται με διαθεσιμότητα 300 εργαζόμενοι


ΣΑΒΒΑΤΟ 23-11-2013

Με στάση εργασίας (8 π.μ. - 1 μ.μ.) και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας απαντούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) στα σχέδια της κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα 300 εργαζόμενους στο Ψυχιατρείο. Χτες, οι εργαζόμενοι του ΨΝΑ έκαναν συμβολική κατάληψη της Διοίκησης του Ψυχιατρείου, ενώ παραιτήθηκε ο απερχόμενος διοικητής. 
Στη συνέχεια, με εργαζόμενους του «Δρομοκαΐτειου» απέκλεισαν το ρεύμα εξόδου προς Κόρινθο και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους οδηγούς.
Οι εργαζόμενοι ξεσηκώθηκαν όταν μαθεύτηκαν οι πρώτες πληροφορίες για 300 διαθεσιμότητες στο ΨΝΑ και 83 στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ). Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με το διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γ. Ευδοκιμίδη, ο οποίος επιβεβαίωσε τα σχέδια για διαθεσιμότητες. 

Ανεξάρτητα από τους ρυθμούς υλοποίησης, οι σχεδιασμοί του υπουργείου Υγείας είναι ενταγμένοι στη γενικότερη πολιτική της ΕΕ, που προβλέπει το οριστικό κλείσιμο των ψυχιατρείων της χώρας μέχρι το τέλος του 2015.

Σύμφωνα με το διοικητή της 3ης ΥΠΕ, μέχρι τα Χριστούγεννα 3 κλινικές (επί συνόλου των 7 που λειτουργούν στο ΨΝΑ), δηλαδή 3 μονάδες Οξέων Περιστατικών του ΨΝΑ μαζί με τις Δομές, τα Οικοτροφεία και τους Ξενώνες, με ολόκληρο το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και τον πλήρη εξοπλισμό τους, θα μετακινηθούν άμεσα στα νοσοκομεία «Σισμανόγλειο», «Σωτηρία» και «Πολυκλινική». 
Στο ΨΝΑ εργάζονται 1.400. Ανάμεσα στους 300 που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, είναι 150 γιατροί. 
Οι υπόλοιποι είναι τεχνικό και διοικητικό προσωπικό.
Η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή επικοινώνησε με τους εργαζόμενους και τους κάλεσε σε συνάντηση τη Δευτέρα, διαψεύδοντας ότι έχουν ανακοινωθεί διαθεσιμότητες. 
Μέχρι αργά χτες το απόγευμα δεν είχε φτάσει κανένα σχετικό έγγραφο και στο ΨΝΘ.


ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου