ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Λ. Ράζου στο «MEGA»: Η λαϊκή ευημερία εμποδίζεται από αυτούς που κάνουν κουμάντο στην οικονομία (VIDEO)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-10-2013
                   

Ο λαός πρέπει «να σκεφθεί και να αξιολογήσει» ότι υπάρχουν όλες οι δυνατότητες «για λαϊκή ευημερία», τόνισε η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, με αφορμή τα νέα μέτρα που έρχονται.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA», σημείωσε ότι οι «παραγωγικές, αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας εμποδίζονται από το ποιοι κάνουν κουμάντο στην οικονομία, ποιες συμμαχίες έχουμε στο επίπεδο της ΕΕ».
Προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση, «η συζήτηση που θα γίνεται κάθε φορά για τον τρόπο κάλυψης του δημοσιονομικού κενού, θα είναι μια αντιπαράθεση που θα αφορά ποιας χώρας, ποιου τμήματος του κεφαλαίου, ποιανού ιμπεριαλιστικού κέντρου θα απαξιωθούν ή θα κουρευτούν περισσότερα κεφάλαια, που είναι προϋπόθεση για τη δική τους καπιταλιστική ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση».
Με αφορμή την αντιπαράθεση του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Βενιζέλου, σχετικά με τη σύμβαση για τα υποβρύχια, υπογράμμισε ότι το πιο μεγάλο σκάνδαλο είναι η ίδια η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται και έχει έκφραση και στο ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα και στην υπόθεση των υποβρυχίων. 
Όπως είπε, η ανάπτυξη του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα στη χώρα μας «εμποδίζεται από την πολιτική των μονοπωλίων και της ΕΕ την οποία εφάρμοσαν με προσήλωση και προσάρμοσαν στα ελληνικά δεδομένα όλες οι κυβερνήσεις».
Σχολιάζοντας την προαναγγελία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ζητήσει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη σύμβαση των υποβρυχίων, επισήμανε ότι «υπάρχει πείρα από τις προηγούμενες εξεταστικές». 
Πρόσθεσε πως «ο ελληνικός λαός πρέπει να κάνει τη δική του εξεταστική και να απορρίψει την πολιτική που εφαρμόζεται».
Αιτιολογώντας γιατί το ΚΚΕ θα ψηφίσει «παρών» στην τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης των κομμάτων, ανέφερε ότι «θα πρέπει με σαφήνεια να κοπεί η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής». 
Συμπλήρωσε, όμως,  πως το ΚΚΕ έχει σοβαρές επιφυλάξεις για το περιεχόμενο της τροπολογίας γιατί δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά στη Χρυσή Αυγή ούτε καν στην εισηγητική έκθεση, ενώ ταυτόχρονα γίνονται επικίνδυνες γενικεύσεις.

               


ΠΗΓΗ. 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου