ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Greenpeace - Ελευθερώστε τους ακτιβιστές μας



ΚΥΡΙΑΚΗ 6-10-2013

 

Το πρωί της 18ης Σεπτεμβρίου, ακτιβιστές της Greenpeace πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία κατά των εξορύξεων πετρελαίου στην Αρκτική, στην πλατφόρμα Prirazlomnaya του πετρελαϊκού κολοσσού Gazprom. 
Παρά τον ειρηνικό και μη βίαιο χαρακτήρα της δράσης των ακτιβιστών, η ρωσική Ακτοφυλακή έριξε στον αέρα προειδοποιητικές βολές και δύο ακτιβιστές κρατήθηκαν για όλο το βράδυ στο πλοίο της ρωσικής ακτοφυλακής χωρίς κατηγορίες και χωρίς νομική εκπροσώπηση.
Στις 19 Σεπτεμβρίου 15 ένοπλοι άνδρες της ρωσικής Ακτοφυλακής εισέβαλαν παράνομα στο Arctic Sunrise με ελικόπτερο, ενώ αυτό βρισκόταν σε διεθνή ύδατα. 
Και οι 30 ακτιβιστές, μέλη του πληρώματος, ήταν υπό κράτηση για 5 μέρες χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας. 
Το καράβι τελικά έφτασε στις 24 Σεπτεμβρίου ρυμουλκούμενο στο λιμάνι του Μούρμανσκ και οι ακτιβιστές οδηγήθηκαν στη φυλακή, χωρίς ακόμα να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες
Σήμερα ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες για πειρατεία και στους 30 ακτιβιστές. Μία νομικά αβάσιμη και δυσανάλογη κατηγορία που επιφέρει μέγιστη ποινή 15 χρόνων φυλάκισης.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των ακτιβιστών μας και την οριστική απαγόρευση των εξορύξεων πετρελαίου στην Αρκτική που είναι πραγματική απειλή για ολόκληρο τον πλανήτη.

Ζήτα απο την Πρεσβεία της ρωσίας την απελευθέρωση των ακτιβιστών μας

 

ΠΗΓΗ. greenpeace

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου