ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Λύση με την ΕΡΤ ψάχνει η κυβέρνηση - Σκέψεις για παρέμβαση της Δικαιοσύνης, καθώς εάν δεν εκκενωθεί η Αγ. Παρασκευή θα είναι αδύνατη η κάλυψη της προεδρίας στην Ε.Ε.


ΤΡΙΤΗ 15-10-2013

Του Γιώργου Π. Τερζή

Τον χρόνο εντός του οποίου θα κινηθούν οι διαδικασίες εκκένωσης των εγκαταστάσεων της πρώην ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή απομένει να αποφασίσει η κυβέρνηση, καθώς, όπως διαμηνύει ο αρμόδιος υφυπουργός για τη Δημόσια Τηλεόραση, Παντελής Καψής, σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι αδύνατη η κάλυψη της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. που ξεκινά την 1η Ιανουαρίου.
Τύποις την πρωτοβουλία για να ζητηθεί η παρέμβαση της Δικαιοσύνης (σ.σ. εισαγγελέα) ώστε να αποδοθεί ο χώρος στο Δημόσιο έχουν ο εκκαθαριστής Γκ. Μάναλης και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Επί της ουσίας, ωστόσο, η απόφαση θα ληφθεί από το Μέγαρο Μαξίμου σε συνεννόηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο, καθώς είναι προφανής ο βαθμός πολιτικής επικινδυνότητας που κρύβει το εγχείρημα. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες της «Κ», το ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει τις αμέσως προσεχείς ημέρες το επιτελείο του Αντ. Σαμαρά, δεδομένου ότι, κατά τις εκτιμήσεις τεχνικών, προκειμένου να είναι έτοιμη η Δ.Τ. για την κάλυψη των δράσεων της ελληνικής προεδρίας, η Αγ. Παρασκευή θα πρέπει να παραδοθεί εντός του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου.

Σε σύσκεψη, εξάλλου, που πραγματοποιήθηκε στο υπ. Εξωτερικών, με τη συμμετοχή και των Γκ. Μάναλη και Παντ. Καψή, με αντικείμενο την προεδρία, η ανησυχία ήταν εμφανής. Ο κ. Δημ. Κούρκουλας, μάλιστα, αφού διαπίστωσε ότι ουσιαστική εναλλακτική επιλογή δεν υπάρχει, ανέλαβε να ενημερώσει σχετικά τον Ευ. Βενιζέλο.



ΠΗΓΗ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου