ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΤΕΤΑΡΤΗ  9-10-2013

COCA-COLA: Με καθολική συμμετοχή συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι της COCA-COLA στη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας να ανακληθεί η απόλυση των 33 συναδέλφων τους από το τμήμα διανομής. 
Παρά τα τρομοκρατικά εξώδικα της εταιρείας, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν νέες 48ωρες απεργίες μέχρι και το Σάββατο. 
Καθημερινά πραγματοποιούν απεργιακές συγκεντρώσεις - συνελεύσεις στο χώρο του εργοστασίου στη Θέρμη. 
Αλληλεγγύη θα εκφράσουν σήμερα ταξικά σωματεία και λαϊκές επιτροπές της περιοχής, με συγκέντρωση στις 12 μ. στο χώρο του εργοστασίου. Στηρίζοντας έμπρακτα τους συναδέλφους τους, το Συνδικάτο Πωλητών - Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημένων Τροφίμων Βόρειας Ελλάδας προκήρυξε 24ωρες απεργίες σε άλλες επιχειρήσεις του κλάδου.

ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΔΕΗ: Νέα απεργία την Παρασκευή 11/10 και αποχή από τις προγραμματισμένες εργασίες το Σαββατοκύριακο 12 και 13/10 κήρυξε το κλαδικό Σωματείο Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας στην Ενέργεια για τους εργαζόμενους στους εργολάβους των δικτύων της ΔΕΗ και των θυγατρικών της (ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ) στην περιφέρεια Αττικής. 
Η απεργία είναι συνέχεια της προηγούμενης, στις 4 Οκτώβρη, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία (90% συμμετοχή). Το Συνδικάτο διεκδικεί μεταξύ άλλων άμεση καταβολή δεδουλευμένων, όχι μειώσεις σε μισθούς - μεροκάματα, όχι σε απολύσεις, να ισχύσουν οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι εργολάβοι με τη ΔΕΗ, μόνιμη και σταθερή δουλειά, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

ΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ: Ημερίδα - συζήτηση για τα προβλήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης και τις θέσεις του Εργατικού Κέντρου Λάρισας διοργανώνει η διοίκηση του ΕΚΛ, αύριο, Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα, στην ισόγεια αίθουσα συνελεύσεων (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6). Εισηγητές θα είναι ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΛ, και ο Θωμάς Κακαβάς, στέλεχος του ΠΑΜΕ και εκπρόσωπος των εργαζομένων στην κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΛΑΡΙΣΑ: Κοινή παράσταση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποίησαν, προχτές το μεσημέρι, το Σωματείο Εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, διαμαρτυρόμενα για τη μεγάλη καθυστέρηση πληρωμής των εργαζομένων στο πρόγραμμα σε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και διεκδικώντας την άμεση πληρωμή τους.

ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) για αύριο, Πέμπτη 10/10, έχουν κηρύξει η Ενωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών ΣΤΑΣΥ. Στη διάρκεια της στάσης θα γίνουν Γενικές Συνελεύσεις.

ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ HOL: Σήμερα εκδικάζεται η προσφυγή 4 εργαζομένων που απολύθηκαν από τη HOL για τη συνδικαλιστική τους δράση. Στάση εργασίας έχουν κηρύξει για σήμερα από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. το σωματείο της «Intracom» και από τη 1 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. το ΣΕΤΗΠ για τους εργαζόμενους της ΗOL, προκειμένου να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 9.30 το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ WIND - VODAFONE: Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στη «Wind». Απεργία έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι στη «Vodafone» για την Παρασκευή. 
Με όχημα την ενοποίηση των δικτύων τους οι δύο εταιρείες επιχειρούν να πλήξουν τις συμβάσεις. Στο πλευρό τους βρίσκεται το ΣΕΤΗΠ που διεκδικεί να διασφαλιστεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχει υπογράψει το κάθε επιχειρησιακό σωματείο και να μην υπάρξει καμία αλλαγή στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων που θα μεταφερθούν στη νέα εταιρεία. 
Συμπαράσταση δηλώνουν η Επιτροπή Αγώνα Επινοικιαζόμενων εργαζομένων της «Vodafone», οι Λαϊκές Επιτροπές 3ου-4ου Διαμερίσματος Αθήνας και Αμαρουσίου.

INMAINT: Συνεχίζουν σήμερα και αύριο τις 24ωρες απεργίες οι ηλεκτροτεχνίτες στην INMAINT που διεκδικούν να παρθούν πίσω οι 3 απολύσεις, να μη γίνει καμία μείωση μισθού, να γίνει αποδεκτή η ΣΣΕ των ηλεκτροτεχνιτών, να τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους εργασίας. Απόφαση για 48ωρη απεργία στους ηλεκτροτεχνίτες που εργάζονται στην INMAINT έχει πάρει και η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής.

ΜΟΔ: Σε 4ωρες κυλιόμενες στάσεις εργασίας σήμερα και αύριο και σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή προχωρούν οι εργαζόμενοι της ΜΟΔ στις Ειδικές Υπηρεσίες του ΕΣΠΑ.


ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου