ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά του Υπ. Οικονομικών


ΤΕΤΑΡΤΗ 9-10-2013

Παρασκηνιακές μεθοδεύσεις ή αγώνας για τη φοροδιαφυγή; Αυτό το ερώτημα θέτει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής.
"Οι μεθοδεύσεις του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με φορολογικούς ελέγχους σε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής (λίστα Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου, Ακίνητα Λονδίνου κλπ), τινάχθηκαν στον αέρα, ύστερα από όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας", επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τώρα, τονίζει "αναγκάζονται να «διαψεύσουν», με αστεία επιχειρήματα, τα οποία στην ουσία επιβεβαιώνουν την αρχική αποκάλυψη".
"Τα δε δημοσιεύματα για νέα νομοθετική ρύθμιση του κ. Στουρνάρα που θα παρατείνει την παραγραφή της λίστας Λαγκάρντ, απλά επιβεβαιώνουν, με τον πλέον σαφή τρόπο, τις αρχικές μεθοδεύσεις. 
Αν δεν αναδεικνύονταν το θέμα, όλα θα ήταν μια χαρά" προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε δημοσιεύματα που αναφέρονται στη διαβίβαση ανέλεγκτων υποθέσεων που περιλαμβάνονται σε διάφορες λίστες από το ΣΔΟΕ στις εφορίες.
"Οι έλεγχοι που διατάσσονται από τις Εισαγγελικές Αρχές ενεργούνται αποκλειστικά από την υπηρεσία που έχει λάβει την παραγγελία. Η λίστα Λαγκάρντ ανήκει σε αυτή την κατηγορία", σημείωσε το ΥΠΟΙΚ , υπογραμμίζοντας ότι συγκεκριμένο έγγραφο του ΣΔΟΕ αναφέρεται στις λοιπές περιπτώσεις και αποσκοπεί ακριβώς στην αποτροπή της παραγραφής.


ΠΗΓΗ. enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου