ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - Ποινικοποιείται η δράση ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα


ΠΕΜΠΤΗ 24-10-2013


Κατατέθηκε χτες και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια

Την απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την ποινικοποίηση όλων όσοι αρνούνται να υποταχθούν στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, ζήτησαν χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τα λεγόμενα «βραχιολάκια» των κρατουμένων.

Η απαράδεκτη και επικίνδυνη τροπολογία προβλέπει συγκεκριμένα ότι:
«Μετά το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα προστίθεται άρθρο 458Α με τίτλο "Παραβάσεις αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και κανονισμών της ΕΕ" που έχει ως ακολούθως:
"Οποιος με πρόθεση παραβιάζει κυρώσεις ή περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε βάρος κρατών ή οντοτήτων ή οργανισμών ή φυσικών ή νομικών προσώπων, με αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ή με κανονισμούς της ΕΕ τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών εκτός αν από άλλη διάταξη προβλέπεται βαρύτερη ποινή. Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζονται και όταν οι προβλεπόμενες σε αυτό πράξεις δεν είναι αξιόποινες κατά τους νόμους της χώρας στην οποία τελέστηκαν».

Ζητώντας την απόσυρσή της στην αρχή της συνεδρίασης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης υπογράμμισε ότι με τις διατάξεις της όσοι, για παράδειγμα, διαδήλωναν κατά του πολέμου στην Γιουγκοσλαβία «θα έπρεπε να φυλακιστούν, όσοι επίσης διαφωνήσουν αύριο με επέμβαση στη Συρία -την οποία μπορεί να την νομιμοποιήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας- μπορεί και αυτοί να τιμωρηθούν, το θεωρούμε απαράδεκτο, ποινικοποιείται η πολιτική δράση για όποιον διαφωνεί με αποφάσεις της ΕΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».
Επιμένοντας στην τροπολογία, η οποία ψηφίζεται σήμερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου ισχυρίστηκε ότι αυτή δεν αφορά «παραβίαση μιας οδηγίας ή ενός κανονισμού της ΕΕ αλλά μόνο όταν έχουν επιβληθεί κυρώσεις».

ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου