ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΟΣΕ - Δελτίο Τύπου απο Δίκτυο Σιδηροδρομικών


ΤΡΙΤΗ 8-10-2013

                               Δελτίο Τύπου απο Δίκτυο Σιδηροδρομικών

Ο κατήφορος των παρατάξεων ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, δεν έχει τελειωμό. 
 Στο 34ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών που έγινε από 4-6/10/2013 στην Αθήνα, απέδειξαν ότι λειτουργούν ως ΜΙΑ, ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ και ΟΜΟΟΥΣΙΑ συνδικαλιστική παράταξη.
 1.- Εκμεταλλευόμενοι γραφικό λάθος του δικαστικού αντιπροσώπου που
πραγματοποίησε τις εκλογές στο σωματείο του ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ «κατηύθυναν» τεχνηέντως τους συναδέλφους να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα για τη νομιμοποίηση ενός συνέδρου, συνεργαζόμενου με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ. Εκεί κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων και ενώ προηγουμένως όλες οι δυνάμεις της ΠΟΣ είχαν αποδεχτεί τη νομιμοποίηση του συνέδρου, εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ (με νομιμοποίηση από ποιόν;) δήλωσε στην δικαστή ότι θα ασκηθούν ενστάσεις. 
Μετά την παρέμβαση αυτή, η δικαστής απέρριψε τη νομιμοποίηση του συνέδρου. Όταν βάλαμε το ζήτημα στο Συνέδριο, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ απέρριψαν τη συμμετοχή του.

 2.- Στη διαδικασία νομιμοποίησης των συνέδρων, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ αποδέχτηκαν τη συμμετοχή 2 παράνομων συνέδρων (προσκείμενων στη ΔΑΚΕ) από το σωματείο των ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ. Η συμμετοχή συνέδρων από το σωματείο αυτό, είχε απορριφθεί πρόσφατα και από το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά επειδή (το σωματείο) είχε πραγματοποιήσει εκλογές ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ μετά τη λήξη της θητείας του. 
Η μη συμμετοχή τους θα αφαιρούσε 1 έδρα από τη Διοίκηση της ΠΟΣ υπέρ της ΔΕΣΚ (ΠΑΜΕ).

 3. Στη διαδικασία της εκλογής των μελών της νέας Διοίκησης και των Αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ, υπήρξε μετακίνηση συνέδρων της ΔΑΚΕ προς την ΠΑΣΚ ώστε να αφαιρεθεί ο σύνεδρος από το ΔΙΚΤΥΟ και να πάει στην ΠΑΣΚ. Ενώ δηλαδή στις εκλογές για τη νέα Διοίκηση η ΠΑΣΚ πήρε 28 ψήφους, η ΔΑΚΕ 21, το ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ 12, η ΔΕΣΚ 9 και η ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ 2 σε σύνολο 72 ψηφισάντων, στις εκλογές για τη ΓΣΕΕ πήραν: η ΠΑΣΚ 31 ψήφους (και ένα άκυρο σκισμένο), η ΔΑΚΕ 17, το ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ 12 και η ΔΕΣΚ 9 σε σύνολο 70 ψηφισάντων αφού δεν πήραν μέρος οι 2 σύνεδροι της ΝΕΑΣ ΤΡΟΧΙΑΣ. 

 Όλα αυτά με την παρουσία και την καθοδήγηση του σιδηροδρομικού Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ. 

 ΝΤΡΟΠΗ!!! ΕΤΣΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ;;; 

Οι μεθοδεύσεις αυτές δεν θα εμποδίσουν την καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ. 
Δεν θα αποτρέψουν την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. 


 ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου