ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ - Δικάζονται ενώ έπρεπε να πιάνουν δουλειά


ΤΡΙΤΗ 1-10-2013


Eurokinissi
Στα δικαστήρια της Ευελπίδων θα βρίσκονται, σήμερα το πρωί, οι 12 εργαζόμενοι και συνδικαλιστές των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ανάμεσά τους και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, για να δικαστούν με ανυπόστατες κατηγορίες. 
Βρέθηκαν να διώκονται μετά την άγρια επίθεση που εξαπέλυσαν, πριν ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 4 Οκτώβρη του 2012, οι δυνάμεις καταστολής με κλομπ, χημικά και συλλήψεις, σε βάρος των εργαζομένων του ναυπηγείου που διαδήλωναν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Αμυνας. 
Η Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΕΝΣ), παράταξη συσπειρωμένη στο ΠΑΜΕ, καλεί σε συγκέντρωση σήμερα στις 9 το πρωί στα δικαστήρια.Στις 4 Οκτώβρη του 2012, οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά έκλειναν ήδη 7 μήνες απλήρωτοι και σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα, που τους είχε επιβάλει η εργοδοσία των αραβογερμανικών μονοπωλίων (ADM και «Thyssen Krupp») που λυμαίνονται το ναυπηγείο.
Το επαίσχυντο αυτό μέτρο, που αντιμετωπίζουν οι 1.000 εργαζόμενοι του ναυπηγείου από τις 18 Απρίλη του 2012, που έχει καταδικάσει αυτούς και τις οικογένειές τους στα συσσίτια και την εξαθλίωση, σήμερα, με βάση το σχετικό αντεργατικό νόμο, λήγει. 
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα εκδόθηκε και δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία το μέτρο αυτό επιβλήθηκε παράνομα και καταχρηστικά.
Ολο αυτό το διάστημα το μεγαλύτερο ναυπηγείο της χώρας ήταν κλειστό με τις εγκαταστάσεις του να ρημάζουν. 
Παρά το γεγονός ότι σήμερα θα πρέπει οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν κανονικά στα πόστα τους, από την πλευρά της εργοδοσίας, μέχρι και χτες, δεν είχε γίνει καμία σχετική προετοιμασία για την επαναλειτουργία του ναυπηγείου.
Στην ανακοίνωση της ΕΕΝΣ τονίζεται ότι όπως όλα δείχνουν, στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής και των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης που διαλύουν τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας, κυβέρνηση και εργοδοσία συνειδητά οδηγούν το ναυπηγείο στη συρρίκνωση, ακόμα και στο κλείσιμο.
Καλεί τους εργαζόμενους να απομονώσουν τις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στο σωματείο, που έχουν προσυπογράψει τα όσα συμβαίνουν στο ναυπηγείο, και να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση του αγώνα για την καταβολή των μισθών τους, την πλήρη επαναλειτουργία του ναυπηγείου με όλες του τις δραστηριότητες, για να μη γίνει καμία απόλυση και να μην αγγιχτούν τα εργασιακά τους δικαιώματα.


ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου