ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Εικόνες σοκ στον Ευαγγελισμό: Ασθενείς στοιβαγμένοι σαν τσουβάλια! (ΦΩΤΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)


ΠΕΜΠΤΗ 31-10-2013


Εικόνες τριτοκοσμικής χώρας έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας τον Ευαγγελισμό. "Για να αποτυπώσουμε το απάνθρωπο κλίμα, στον χώρο αυτό με τις συνθήκες ακριβώς όπως τις βλέπετε ένας άνθρωπος διασωληνώθηκε, σε άλλον έγιναν καρδιακές μαλάξεις, και τρίτος δυστυχώς κατέληξε. Όλα αυτά μπροστά στα μάτια των συνοδών και των υπολοίπων αρρώστων" περιγράφουν οι ειδικευόμενοι γιατροί.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ασθενείς στοιβαγμένοι σαν τσουβάλια, στριμωγμένοι σε ράντζα μέσα σε σκοτεινές και πεπαλαιωμένες αίθουσες του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, περιμένοντας να κάνουν εξετάσεις και να λάβουν την πολυπόθητη διάγνωση. 
Κρεβάτια και ράντζα σε απόσταση λίγων χιλιοστών μεταξύ τους με αρρώστους να μην μπορούν καν να κουνηθούν. Πρόκειται για εικόνες που τραυματίζουν ανεπανόρθωτα την αξιοπρέπεια των ασθενών οι οποίοι αναγκάζονται να καταφεύγουν στο ΕΣΥ λόγω έλλειψης χρημάτων. 

Εικόνες που είναι συνηθισμένες για τους εργαζόμενους και επαναλαμβάνονται σχεδόν σε κάθε εφημερία αλλά έγιναν πιο έντονες εξαιτίας και του χαλασμένου αξονικού τομογράφου στον Ευαγγελισμό. Οι γιατροί μην ξέροντας τι να κάνουν αναζητούν άλλο νοσοκομείο για να τους εξυπηρετήσουν ενώ το ΕΚΑΒ δεν προλαβαίνει να κάνει μεταφορές. 

Τα στιγμιότυπα ήρθαν στο φως από το Σύλλογο των Ειδικευομένων γιατρών του Ευαγγελισμού οι οποίοι καιρό τώρα φωνάζουν για τις τραγικές συνθήκες στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τους για προσωπικό και βελτίωση της υποδομής, ο Άδωνις Γεωργιάδης σφυρίζει αδιάφορα. 

Μάλιστα και σε σχετικές καταγγελίες του προέδρου των Σωματείου των Εργαζομένων του Ευαγγελισμού Ηλία Σιώρα, δεν παρέλειψε να του επιτεθεί για τις πολιτικές του ιδεολογίες σημειώνοντας εμφατικά ότι είναι κομμουνιστής. 
Ο κ.Γεωργιάδης δεσμεύτηκε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ότι έως το μεσημέρι της Τετάρτης η λειτουργία του αξονικού θα έχει αποκατασταθεί ενώ σε έναν μήνα θα έχει αγορασθεί νέος με χρήματα από το ΕΣΠΑ.



ΠΗΓΗ. iatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου