ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Κ. Χατζηδάκης: Γη και ύδωρ στο μονοπωλιακό κεφάλαιο


ΠΕΜΠΤΗ 3-10-2013

Τις προθέσεις της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ να ισοπεδώσει κάθε εργασιακό δικαίωμα και Κ. Χατζηδάκης,σε χαιρετισμό που απεύθυνε χθες στη βρετανική πρεσβεία,  με αφορμή τη συνεργασία της πολυεθνικής εταιρείας φαρμάκου «GlaxoSmithKline» (GSK), που γίνεται σε συνεργασία με τη ντόπια φαρμακοβιομηχανία ΦΑΜΑΡ.
κατάκτηση - ό,τι έχει απομείνει όρθιο μετά την αντεργατική λαίλαπα των τελευταίων χρόνων - και να δημιουργήσει ένα «υγιεινό» φιλομονοπωλιακό περιβάλλον, επιβεβαίωσε εκ νέου ο υπουργός Ανάπτυξης.

Σε ρόλο εκπρόσωπου των μονοπωλιακών ομίλων, ο υπουργός Ανάπτυξης σε ένα ντελίριο υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της επιχειρηματικότητας, χαιρέτισε τη συνεργασία των δύο εταιρειών στο χώρο του φαρμάκου.
Ανέφερε ότι τους τελευταίους 15 μήνες η συγκυβέρνηση προχώρησε σε «μεταρρυθμίσεις», οι οποίες έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες, όπως η «απελευθέρωση» των αγορών, η ενίσχυση του ανταγωνισμού, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των εξαγωγικών μονοπωλίων και των επενδύσεων, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων...Γη και ύδωρ στα πόδια του μονοπωλιακού κεφαλαίου.
 Έδωσε διαβεβαιώσεις ότι η συγκυβέρνηση θα συνεχίσει αυτή την πορεία «με έμφαση στην ιδιωτική πρωτοβουλία και την επιχειρηματικότητα».
Όσο για τη συνεργασία της «Glaxo» με τη ΦΑΜΑΡ, αυτή δεν είναι τίποτα περισσότερο από την ανάθεση φασόν της πρώτης στη δεύτερη, για τη συσκευασία τεσσάρων φαρμάκων (NiQuitin Lozenge, NiQuitin Patch, Breathe Right, Alvedon), το 98% των οποίων θα εξάγεται σε ξένες αγορές.
Η συνεργασία αυτή παρουσιάστηκε ως ψήφος εμπιστοσύνης για την Ελλάδα, ώστε να «γίνει προορισμός για ξένες επιχειρήσεις».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Άγγλος πρέσβης Τζών Κίττμερ είπε ότι η επένδυση αυτή, πέραν των άλλων, αποτελεί και ενθάρρυνση προς την κυβέρνηση για να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν μεταξύ των λόγων που έγινε επιλογή της Ελλάδας ήταν και η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, οι εκπρόσωποι της GSK είπαν ότι η επιλογή έγινε γιατί υπάρχει ευελιξία και ικανότητες και ότι λόγω της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας ελαχιστοποιούνται τα κόστη στις μεταφορές.
Στην ερώτηση. αν πρόκειται να γίνουν αμιγώς παραγωγικές επενδύσεις στην Ελλάδα, οι εκπρόσωποι της GSK απάντησαν ότι είναι μια μεγάλη εταιρεία και ότι οι αποφάσεις για το πού θα γίνουν οι επενδύσεις παίρνονται σε κεντρικό επίπεδο.
Τέλος απαντώντας σε ερωτήσεις για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, τάχτηκαν υπέρ της απελευθέρωσης της τιμής. «Ο δρόμος της ελεύθερης αγοράς σίγουρα θα έρθει», είπαν χαρακτηριστικά.



ΠΗΓΗ. 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου