ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Ολυμπία Οδός: Φήμες επί φημών για το τμήμα Πάτρα-Πύργος


ΚΥΡΙΑΚΗ 13-10-2013


«Σύμ­φω­να με δη­μο­σι­εύ­μα­τα των τε­λευ­ταί­ων η­με­ρών η κυ­βέρ­νη­ση σχε­διά­ζει η Ο­λυμ­πί­α Ο­δός να στα­μα­τή­σει στην Πά­τρα και το τμή­μα Πά­τρα-Πύρ­γος να εν­τα­χθεί στο ΕΣΠΑ. Το τμή­μα Πύρ­γος-Κα­λό Νε­ρό-Τσα­κώ­να, σύμ­φω­να με τις πλη­ρο­φο­ρί­ες των δη­μο­σι­ευ­μά­των, φαί­νε­ται να μα­ται­ώ­νε­ται ο­ρι­στι­κά με το πρό­σχη­μα της δι­κα­στι­κής εμ­πλο­κής στην πε­ρι­ο­χή του Κα­ϊ­ά­φα μή­κους 22 χι­λι­ο­μέ­τρων.»

Αυ­τό α­να­φέ­ρει σε ε­ρώ­τη­ση του ο βου­λευ­τής Θα­νά­σης Πε­τρά­κος προς τον υ­πουρ­γό υ­πο­δο­μών, με­τα­φο­ρών και Δι­κτύ­ων και ση­μει­ώ­νει: «Η δι­κα­στι­κή εμ­πλο­κή στην πε­ρι­ο­χή του Κα­ϊ­ά­φα α­πο­τε­λεί πρό­σχη­μα δι­ό­τι οι φο­ρείς και η αυ­το­δι­οί­κη­ση της Μεσ­ση­νί­ας προ­τεί­νουν την κα­τα­σκευ­ή του αυ­το­κι­νη­τό­δρο­μου με μη­δε­νι­κή πα­ρέμ­βα­ση στο συγ­κε­κρι­μέ­νο τμή­μα που υ­πάρ­χει η λί­μνη του Κα­ϊ­ά­φα.
 Για το τμή­μα Κα­λό Νε­ρό-Τσα­κώ­να ό­μως δεν υπάρ­χει κα­νέ­να πρό­βλη­μα δι­κα­στι­κής εμ­πλο­κής ή άλ­λο κώ­λυ­μα α­φού α­κό­μα και οι α­παλ­λο­τρι­ώ­σεις βρί­σκον­ται σε προ­χω­ρη­μέ­νο στά­διο.

Το­νί­ζου­με ό­τι το συγ­κε­κρι­μέ­νο τμή­μα εί­ναι α­πό τα πλέ­ον ε­πι­κίν­δυ­να ο­δι­κά τμή­μα­τα με πολ­λές στρο­φές και ο μο­να­δι­κός ο­δι­κός ά­ξο­να που συν­δέ­ει τη Μεσ­ση­νί­α με τη δυ­τι­κή Ελ­λά­δα. Ε­πει­δή το έρ­γο αυ­τό εί­ναι τε­ρά­στιας ση­μα­σί­ας για την ο­δι­κή α­σφά­λεια και την α­νά­πτυ­ξη της Μεσ­ση­νί­ας. 
Ε­πει­δή η Ο­λυμ­πί­α Ο­δός α­πο­τε­λεί τη μο­να­δι­κή σύν­δε­ση της Μεσ­ση­νί­ας με τη δυ­τι­κή Ελ­λά­δα. Ε­πει­δή τα δι­ό­δια για την κα­τα­σκευ­ή της Ο­λυμ­πί­ας Ο­δού κα­τα­βάλ­λον­ται α­πό τους πο­λί­τες και ει­σπράτ­τον­ται α­πό τις κα­τα­σκευ­ά­στρι­ες ε­ται­ρεί­ες.


ΠΗΓΗ. ypodomes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου