ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΑΤΤΙΚΗ - Σε κινητοποιήσεις γιατροί και νοσηλευτές


ΣΑΒΒΑΤΟ 12-10-2013

Ξεκίνησε χτες το πρόγραμμα δράσης που αποφάσισαν τα σωματεία από εννιά νοσοκομεία
Από τη χτεσινή κινητοποίηση


Συγκέντρωση στη Βουλή έκαναν, χτες, εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία της Αττικής που έχουν κλείσει αλλά και άλλα νοσοκομεία. Η κινητοποίηση και η στάση εργασίας είχαν αποφασιστεί από σωματεία και Γενικές Συνελεύσεις 9 νοσοκομείων: «Ευαγγελισμός», Πολυκλινική, Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα», Πατησίων, «Αμαλία Φλέμινγκ», 7ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ, «Αγιος Σάββας», «Αττικόν» και Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.

Με πορεία από την πλατεία Μαβίλη κατέληξαν στη Βουλή φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Κάτω τα χέρια απ' τα νοσοκομεία, το κράτος να πληρώσει για δωρεάν Υγεία», «Οχι απολύσεις σε Πρόνοια - Υγεία, αγώνας για δημόσια και δωρεάν Υγεία». Εκεί επέδωσαν στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων υπόμνημα με τα αιτήματά τους: Να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα νοσοκομεία που είναι κλειστά. 
Να τοποθετηθούν στις θέσεις τους οι 1.665 υγειονομικοί που είναι σε διαθεσιμότητα. Να ενισχυθούν τα νοσοκομεία από τον κρατικό προϋπολογισμό. 
Να καταργηθεί το 25ευρω. Να μην καταργηθεί καμιά δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Τα 9 νοσοκομεία έχουν αποφασίσει για την Τετάρτη 16 Οκτώβρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας.
Στο μεταξύ, εργαζόμενοι και ασθενείς του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής συγκεντρώθηκαν χτες στο υπουργείο Υγείας, αντιδρώντας στο κλείσιμο δημόσιων δομών Ψυχικής Υγείας και στην παρακράτηση των αναπηρικών συντάξεων των φιλοξενούμενων σε δημόσιες κλειστές δομές. Το μέτρο έχει αποφασιστεί από το 2011 και προωθείται η καθολική εφαρμογή του, με την παρακράτηση 40% - 80% των αναπηρικών συντάξεων.
Μιλώντας στους συγκεντρωμένους εκ μέρους του ΚΚΕ ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, είπε πως το Κόμμα έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις στη Βουλή για την Ψυχική Υγεία, αλλά αυτοί που μπορούν να βάλουν πραγματικά εμπόδια, είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι ασθενείς, οι οικογένειές τους σε συμμαχία με τον υπόλοιπο λαό.


ΠΗΓΗ . ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου