ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

 'Οχι στην ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής απόφασης για τα δύο άκρα στο αντιρατιστικό νομοσχέδιο


ΚΥΡΙΑΚΗ 6-10-2013

Από αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής το διαβόητο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο, σύμφωνα και με την τελευταία τοποθέτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου θα βασίζεται στην ενσωμάτωση της σχετικής αντιδραστικής απόφασης – πλαίσιο της ΕΕ, η οποία προωθεί τη θεωρία των «δύο άκρων», την ταύτιση του φασισμού με τον κομμουνισμό.

Συγκεκριμένα, μιλώντας την περασμένη Πέμπτη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε προθεσμία μιας βδομάδας, προκειμένου όπως είπε να συγκεράσει τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν στις τέσσερις αντιρατιστικές προτάσεις νόμου που έχουν κατατεθεί, ξεκαθαρίζοντας ότι η κύρια κατεύθυνση στην κατάρτιση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης θα είναι η εναρμόνιση και η ενσωμάτωση της απαράδεκτης απόφασης - πλαίσιο της ΕΕ.

Στην παρέμβασή του, ο εισηγητής του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι ο άξονας του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου θα πρέπει να είναι η εναρμόνιση με την απόφαση - πλαίσιο της ΕΕ, καταγγέλλοντας ότι η συγκεκριμένη απόφαση εισάγει την αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων.

Να σημειωθεί ότι οι αποφάσεις της ΕΕ στόχο έχουν να επιβάλουν την υποταγή στην ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων και το ξαναγράψιμο της Ιστορίας στα μέτρα των ιμπεριαλιστών, ανοίγουν το δρόμο για την ποινικοποίηση των ριζοσπαστικών ιδεών και της λαϊκής πάλης, εξομοιώνουν το φασισμό με τον κομμουνισμό, ταυτίζουν δηλαδή τους θύτες με τα θύματα, τους αγωνιστές της προόδου με τους οπαδούς της πιο μαύρης αντίδρασης.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση - πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της ΕΕ καθιστά ποινικά αδικήματα που τιμωρούνται: 
1) Τη "δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους" κατά προσώπων ή ομάδων λόγω της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας τους, των γενεαλογικών καταβολών τους ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής τους και 
2) τη "δημόσια επιδοκιμασία, ή άρνηση ή χονδροειδή υποτίμηση της σοβαρότητας όσον αφορά εγκλήματα γενοκτονίας, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, και εγκλήματα πολέμου...".

Για τη δεύτερη κατηγορία αδικημάτων, των λεγόμενων αδικημάτων "εγκωμιασμού" ή "άρνησης", η αιτιολογική σκέψη 10 ορίζει: "Η παρούσα απόφαση - πλαίσιο δεν εμποδίζει κράτος - μέλος να θεσπίζει διατάξεις εθνικού δικαίου με τις οποίες επεκτείνεται το πεδίο εφαρμογής (...) και σε εγκλήματα που απευθύνονται εις βάρος ομάδας προσώπων, η οποία προσδιορίζεται βάσει άλλων κριτηρίων εκτός από εκείνα της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενετικών καταβολών ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, όπως είναι αυτά της κοινωνικής θέσης ή των πολιτικών πεποιθήσεων".

Η τελευταία διάταξη, ειδικά, αποσκοπεί να επιβάλει "διά νόμου" την "ορθή ανάγνωση της Ιστορίας", με βάση τη βούληση της άρχουσας τάξης, να απαγορεύσει, με χρήση ποινικών κυρώσεων, την έκφραση διαφορετικής - από την επιβαλλόμενη επίσημη αστική - άποψης ή γνώμης για ιστορικά γεγονότα, ακόμη και ιδεολογίας που αντιπαρατίθεται και αμφισβητεί το καπιταλιστικό σύστημα. 
Να ποινικοποιήσει, σε τελική ανάλυση, την ταξική πάλη και όσους την υπερασπίζονται και την υποστηρίζουν ως κινητήρια δύναμη της Ιστορίας.

Αυτή η διάταξη χρησιμοποιήθηκε από τις αστικές κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ, στα οποία ανατράπηκε ο σοσιαλισμός (Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, Βαλτικές χώρες), για να ποινικοποιήσουν την "άρνηση των εγκλημάτων του κομμουνιστικού καθεστώτος" ή την επιδοκιμασία του σοσιαλιστικού συστήματος, να τεθούν εκτός νόμου τα Κομμουνιστικά Κόμματα και γενικά να εξαπολυθεί ένα πογκρόμ ενάντια στους κομμουνιστές και όσους αντιστέκονταν στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που έφερε η αντεπανάσταση.


ΠΗΓΗ.902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου